5 tipp, hogyan használd a granolát
Ha te is imádod ezt a ropogós, mézes, magos müzlit, imádni fogod ezeket a tippeket. Így a nap bármely szakában, változatosan ehetsz rostokban gazdag granolát.
A granoláról elsőre mindenkinek a reggeli jut eszébe: rostban gazdag, kiegyensúlyozott reggelihez roppanós, mézes-magos zabpehely egy kevés sovány tejjel vagy joghurttal és egy pohár gyümölcslével.
Ha azonban megszeretted a granolát, miért érnéd be ennyivel? Hiszen eheted tízóraira vagy uzsonnára is, desszertnek vagy köretnek egyaránt:
- Pohárkrémek aljára egy réteg granola kellemes roppanósságot és különleges ízt ad.
- Egyszerűen készíthetsz sajttortát, ha tészta helyett durvára aprított, kevés olvasztott vajjal összekevert granolát lapítasz a sütőforma aljára.
- Különlegessé teheted a salátákat, ha tetejükre egy kevés granolát szórsz. Próbáld ki így pikáns csirkesaláta receptünket.
- Egy natúr zabkását is feldob, ha miután megfőtt, belekeversz egy kanálnyi granolát.
- A kedvenc fagyidhoz keverve, vagy tetejére szórva biztos, hogy leveszed a családot a lábáról.
Otthon is nagyon egyszerűen készíthetsz granolát, de ha még egyszerűbben szeretnéd megoldani a család rost- és tápanyag bevitelét, válaszd a Nestlé granoláit kakaós Nesquik, fahéjas CiniMinis vagy csokis-karamellás Lion változatban.