Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Süssetek a gyerekekkel ropogós zabkorongokat

Nem csak a gyerekek kedvence, de ők is segíthetnek az elkészítésben. Gyors reggelire vagy tízóraira kiváló tápanyagforrás, egészséges étrendbe való nassolnivaló.

Mind a zabpehely, mind az aszalt gyümölcs kiváló rostforrás, így ez a finomság könnyen beilleszthető az egészséges étrendbe. Mivel elkészítése egyszerű, a gyerekeket is bátran bevonhatod!

Hozzávalók

20 dkg zabpehely
10 dkg vaj
8 dkg nádcukor
1 tojás
1 kk sütőpor
1 ek liszt
1 citrom reszelt héja
1 kk fahéj
8-10 szem aprított aszalt sárgabarack 

 

  1. A zabpelyhet keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal, liszttel, citromhéjjal, fahéjjal.
  2. A cukrot és a tojást verd habosra, keverd el a zabpelyhes masszával, majd add hozzá az aszalt gyümölcsöt. 
  3. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi adagokat halmozz, és kb. 10 percig süsd, amíg világosbarna lesz.
  4. A kis halmokból sülés közben tenyérnyi méretű korongok lesznek.