Variációk csemegekukoricára

Hogyan főzz kukoricát?

Spárga saláta

Ha szereted a spárgát, ezt imádni fogod. Roppant egyszerű saláta gyors és könnyű vacsorának vagy akár sültek, grillezett húsok mellé köretnek.

A legtöbb háziasszony gondja, hogy már nem tud mit kitalálni ebédre, vacsorára. A kihívás pedig különösen nagy, ha saláták és köretek terén kell megújulni. Ez a csodás spárga saláta mindenre megoldást nyújt.

Spárga saláta morzsolt fetával és paradicsommal

Hozzávalók
1 csomag zöld spárga
8-10 szem koktélparadicsom félbe vágva
1 nagy marék dió (helyettesíthető mandulával vagy mogyoróval is) összetörve
8 dkg feta sajt összemorzsolva
 

  1. Pucold meg a spárgát (ha segítségre van szükséged, olvasd el korábbi cikkünket), majd forrásban levő vízben főzd, amíg megpuhul, de még nem fő szét. (kb. 5-7 perc).
  2. Mikor a spárga megfőtt, öntsd le róla a főzővizet, és öblítsd le hideg vízzel. 
  3. Vágd kb. 3 cm-es darabokra, add hozzá a saláta többi hozzávalóját, enyhén sózd meg, majd öntsd rá egy klassz salátaöntetet. Vinaigrette nagyon finom, aminek receptjét salátaöntetekről szóló cikkünkben találod.

 

Nestlé tippünk
Ebédre percek alatt elkészül hozzá egy natúr csirkemell, de grillezéshez is használhatod köretnek. Ha pedig a levessel már nem szeretnél bajlódni, készítsd mellé 3 perc alatt egy finom MAGGI Vargányás gombakrémlevest vagy fokhagyma krémlevest, ami tartósítószer hozzáadása nélkül, olyan alapanyagokból készült, amit a saját konyhádból is ismerhetsz.