Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Padlizsánkrém

Pirítóssal máris kész a reggeli, vacsora. Vendégségben tálalhatod hosszú hasábokra vágott zöldségekkel, sárgarépával, zellerszárral, uborkával vagy tortilla chips-szel mártogatósnak. 

Hozzávalók
1 padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tk mustár
kb. 4 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
 

  1. A padlizsánt vágd félbe, a húsát villával alaposan szurkáld meg. Jól locsold meg olívaolajjal (kb. 2 ek olívaolajat beszív felenként), és sózd meg.
  2. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és addig süsd, míg puha és barna lesz. Ez kb. 40-50 perc. 
  3. Amíg sül, a felaprított vöröshagymát és fokhagymát kis olajon pirítsd meg. Amikor a padlizsán megsült, vedd ki a sütőből, kanállal a puha húsát kanalazd ki a héjából, keverd össze a hagymákkal, és botmixerrel pürésítsd.
  4. Add hozzá a mustárt, 1 tk olívaolajat, és sózd, borsozd ízlés szerint.