Vendégváró taco tál

Hummusz egy kicsit másképp

Lecsó egy kicsit másképp

Ha szereted a lecsót, ezt a receptet is imádni fogod. Mediterrán lecsó sok-sok paradicsommal és különleges fűszerezéssel.

A lecsó a tavasztól őszig tartó napfényes időszak jolly jokere. Itt a zamatos paradicsom és paprika, percek alatt összedobhatsz hát belőle egy klassz lecsót ebédre vagy vacsorára. 
Azt bizonyára tudtad, hogy a lecsó nem egy magyar „találmány”, a nemzetközi gasztronómiában is találkozhatsz vele, kicsit más fűszerezéssel, vagy kicsit eltérő alapanyagokkal. Így lett híres például a francia padlizsános-cukkinis lecsó a ratatouille, vagy a szuper paradicsomos-fűszeres közel-keleti lecsó a shakshuka.

 

Shaksouka - a közel-keleti lecsó

Hozzávalók 
3-4 ek olaj
1 vöröshagyma apróra vágva
1 paprika kis kockákra vágva
1 kaliforniai paprika kis kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 tk őrölt koriander
1 tk pirospaprika
1/2 tk őrölt római kömény
szárított chili ízlés szerint (elhagyható)
só, bors ízlés szerint
6 paradicsom kockákra vágva
1,5 dl MAGGI bazsalikomos-fokhagymás paradicsomszósz
1 tk cukor
6 tojás
1 csokor petrezselyem felaprítva

  1. Serpenyőben forró olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, feldarabolt paprikát és a porfűszereket, és kevergetés mellett főzd, míg a paprika megpuhul (kb 10 perc). Ha úgy érzed, nincs alatta elég folyadék, adj hozzá egy kevés vizet, nehogy a fűszerek vagy a hagyma odaégjenek. 
  2. Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, a paradicsomszószt és a cukrot is, majd főzd újabb 10-12 percig, míg a paradicsomszósz elkezd besűrűsödni. Kóstold meg, és fűszerezd, ha szükséges. 
  3. Egy kanál segítségével készíts a zöldséges masszába 6 mélyedést a tojásoknak, majd ezekbe öntsd bele egyesével a 6 tojást. 
  4. Fedő alatt, alacsony lángon főzd, amíg a tojások megsülnek. 
  5. Végül szórd bele a petrezselymet.

 

Tálalhatod pitával, csicseriborsó fasírttal, vagy egyszerűen pirítóssal is. 

Átlagos tápérték

1 adag (1 tányér)

1060 kcal 3 adag

*Referencia érték az ajánlott átlagos napi bevitelhez viszonyítva.