Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Könnyű nyári fogások

Gombaleves kétféleképpen

Hűsítsd magad céklával!

Egy gyors céklás recept, ami tökéletesen passzol a nyári étrendbe. Hideg is, folyadék is, és meglepően finom. Így tedd színesebbé a menüt!

Hideg cékla leves recept

 
Hozzávalók
4 db cékla
450g kefir
6 dl víz
1 db MAGGI Zöldségleves kocka
fél csomag kapor
1 csomag petrezselyem
1 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
 

  1. A céklákat alaposan mosd meg, kend be egy kevés olívaolajjal, egyenkénd csomagold alufóliába, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig. Akkor sültek meg, amikor a hústűt simán át tudod rajtuk szúrni. 
  2. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni, majd hámozd meg. 
  3. Turmix gépben keverd simára a céklákat a Maggi Zöldségleves kockából készült alaplével és a kefirrel. Sózd, borsozd ízlés szerint, tálaláskor apróra vágott kaporral és petrezselyemmel, esetleg egy-két kocka feta sajttal ízesíts.