Készíts bonbont Valentin napra!

Vendégváró falatok 2 - Ha már csak a desszert hiányzik

Ez a csokis-fahéjas csiga egy álom!

Reggeli finomság vagy édesség? Mindkettőnek tökéletes ez a 15 perc alatt elkészíthető csodás csiga.

Igen, van élet a kakaós csigán túl. Ami persze szintén nagyon finom, de van, hogy egy kicsit változtatnál. És ha egyszer megkóstolod a fahéjas-csokis változatot, biztos, hogy a rabja leszel.
Természetesen elkészíthető házi tésztával is, de úgy macerásabb, és tovább tart, ezért itt most a villámrecept változat következik, a jolly-joker leveles tésztával. 

 

Leveles tésztából 2 félét is lehet kapni, az élesztős és az élesztő nélküli változatot. Mindkettőből szuper csiga készíthető, de az élesztős egy kicsit „párnásabb”, puhább lesz, ezért mi ezt javasoljuk.

 

Hozzávalók
1 csomag leveles tészta 
½ tábla BOCI étcsokoládé lereszelve
2 ek fahéj
4 ek porcukor
3 ek olaj

1.    A leveles tésztát alaposan kend be olajjal (ettől lesz majd szaftos a töltelék), ehhez 3-4 ek olaj is kellhet.
2.    Szita vagy szűrő segítségével szórd rá a fahéj és a porcukor keverékét, majd szórd rá a reszelt csokit.
3.    A hosszú oldalánál tekerd fel szorosan a tésztát.
4.    Vágj a tekercsből kb. 2 cm vastag szeleteket, majd ezeket fektesd egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ne tedd őket egymáshoz túl közel, mert a tekercsek sütés közben meg fognak duzzadni. 
5.    180 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a tészta átsül és pirulni kezd. Ez kb. 12-13 perc.

 

Két tipp maximalistáknak:
- Extra finom lesz, ha pirított pekán diót vagy kesudiót is szórsz a töltelékbe.
- Szaftosabb és puhább lesz, ha az elkészült csigákat meglocsolod fahéjas-vaníliás tejszínnel.