Gabonapelyhet, nem csak reggelire

Süss ropogós kekszet és házi müzliszeletet a gyerekekkel

Chia magos granolaszelet, hogy egészégesen induljon a reggel

Gondoltad volna, hogy a család reggeli kedvence, a granola még tovább turbózható? Egy kevés chia mag hozzáadásával vitaminban és ásványi anyagban gazdag müzliszeletet készíthetsz belőle. 

A chia mag kiemelkedő vas-, kalcium-, kálium- és omega-3 zsírtartalma mellett fehérjetartalma sem elhanyagolható, emellett vitaminokban és magnéziumban is gazdag. Párosítsd ezt a roppanós, írzeletes, és rostokban gazdag granolával, és az eredményt már nem is kell magyarázni.

Ha müzliszeleteket készítesz belőle, magatokkal vihetitek a suliba vagy a munkahelyre is smiley

 

Chia magos granola szelet

Hozzávalók
300 g zabpehely
250 g olajos mag vegyesen (pl. dió, mandula, lenmag, mogyoró, tökmag)
4 ek chia mag
4 ek víz
60 ml növényi olaj
100 g méz
1 kis tasak vaníliás cukor vagy vanília aroma - elhagyható
1 kk só
aszalt gyümölcs, kókuszreszelék ízlés szerint – elhagyható

 

  1. Az olajos magvakat aprítsd durvára, majd keverd össze a zabpehellyel és a sóval.
  2. A mézet keverd össze az olajjal és a cukorral. Ha egy picit megmelegíted, a méz folyósabb lesz, így könnyebb vele dolgozni.
  3. A mézes olajat öntsd a magos zabpehelyre, és keverd alaposan össze. Add hozzá a chia magot és a vizet is.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatva kb. 20-25 perc alatt sül aranybarnára. Ha aszalt gyümölcsöt vagy kókuszreszeléket is tennél bele, azt félidőben add hozzá.
  5. Ha elkészült, hagyd kihűlni, és vágd müzli szelet méretűre. 

 

Nestlé tippünk
Ha nincs kedved házilag elkészíteni, szerezd be a Nestlé legújabb ropogós granoláját, ami Lion, Cini Minis vagy Nesquik verziókban is kapható.