Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

5 tipp gyerekes nagybevásárláshoz

A világért se hagyjátok ki a reggelit!

Konyhai biztonsági kisokos 2. rész

Tarts bemutatót! A minta mindent visz!

Mutasd be, milyen veszélyhelyzetek vannak a konyhában, és mire, miért érdemes figyelni. Egész más, ha csak szóban figyelmeztetsz, mint ha látják is, mitől óvod őket. 

Persze ez nem azt jelenti, hogy harmadfokú égéseket prezentálj magadon! De pont a konyha az, ahol nagyon jól szemléltetheted a dolgokat.

  • Sütés után nyisd le a sütő ajtaját, és együtt kinyújtott kézzel közelítsetek lassan. Jóval azelőtt, hogy odaérnétek, már kellemetlenül meleg száll felétek. Mondd el, hogy ezért nyúlsz te is csak kesztyűben a frissensült ételért, és ezért nyitod ki nagyon óvatosan az ajtót. 
  • Nagyon látványos a sütő aljába, vagy akár a forró főzőlapra pár csepp vizet fröcskölni. Egy pillanat alatt fog sisteregve elpárologni, ezzel is mutatva, mennyire meleg van ott.
  • A frissen pirított kenyeret már egy ujjal megérinteni is nagyon meleg. Na ezért nem nyúlunk bele soha a pirítós sütőbe! 
  • Az éles késekkel vágjunk szeleteket nyers húsból a kis közönség szeme láttára. Így jobban el fogják hinni, hogy a kezünkre is hasonlóan veszélyesek lehetnek.
  • Az elektromos habverőhöz is csak egyszer kell egy hosszú ropit betolnunk a keverőedénybe. Ha végignézik, ahogy ripityára törik, már sokkal kisebb az esélye, hogy az ujjacskáikat oda szeretnék dugni legközelebb.

 

Ne feledd, hogy a gyerekek bármennyire megbízhatóak, megijedhetnek, mozdulhatnak óvatlanul, váratlanul kitalálhatnak valami veszélyeset. Ne hagyd őket egyedül a készülő ételekkel a konyhában! Ha pedig akármilyen apró baleset éri őket, mutasd meg a sérülést orvosnak, hogy minél hamarabb túl legyetek a kellemetlenségen.

 

A gyerekek és a család tudatos táplálkozásához adunk szuper tippeket Nestlé az Egészségesebb Gyermekekért aloldalunkon, a válogatásért kattints!