Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Miért fontos a D-vitamin?

6 dolog, amire figyelj, hogy elkerüld az emésztési panaszokat

Így sózunk mi a Nestlénél

A Nestlénél célunk, hogy hozzájáruljunk az egyének és családok egészségesebb és boldogabb életéhez.

 

Meggyőződésünk, hogy az élelmiszereknek egyszerre kell ízletesnek és táplálónak lenniük, és az egészséges táplálkozás a változatosságon és a kiegyensúlyozottságon alapszik.


Ennek megfelelően 2013-2017 között közel 100 termékünk tápanyag-összetételét fejlesztettük.


A 2013 végén kezdődött fejlesztéseknek köszönhetően:

  • a MAGGI fix alapok átlagosan több mint 39,5%-kal, 
  • a MAGGI kockák sótartalma 11%-kal, míg
  • a főzős leveseink sótartalma átlagosan 4%-kal csökkent.

2015-ig a közétkeztetési rendeletben foglaltakhoz illeszkedve a Nestlé Professional kilenc új, csökkentett sótartalmú konyhai termékcsaládot vezetett be.

Az elkövetkező években is fokozatosan tovább csökkentjük konyhai termékeink sótartalmát. 

 

Termékfejlesztés – a sócsökkentés kihívásai


A sónak az ízesítés mellett fontos szerepe van az élelmiszerek tartósításában, és állagának kialakításában is. 

A termékek sótartalmának csökkentése többek között azért is jelent kihívást, mert a drasztikus csökkentés sokszor azt eredményezi, hogy a fogyasztók ízetlennek találják az élelmiszert, így után sózzák, amivel pont a sócsökkentés egészségügyi hatása nem érvényesül.
 

Emiatt a Nestlénél a fokozatos csökkentési megközelítést alkalmazzuk, amely segít a fogyasztóknak hozzászokni a csökkent sótartalomhoz.


A termékek sótartalmának csökkentése nem egyszerűen a konyhasó mennyiségének csökkentéséből áll. A kellemes ízélmény érdekében a recept „rebalanszírozása” szükséges, ezért a csökkentett sómennyiséget magasabb fűszertartalommal kompenzáljuk.  

Ez a reformuláció hatással van az ízélményre és az előállítási folyamatra egyaránt, hiszen az ízhatás mellett a só mennyisége befolyásolja a termék eltarthatóságát és a megfelelő állag elérését is. 

 

Nestlé tippünk
Ha számodra is fontos az egészséged megőrzése érdekében a fogyasztott sómennyiség csökkentése, az általunk használt megoldásokat otthon is eredményesen bevetheted! Fokozatosan csökkentsd az ételeidhez hozzáadott sót, hogy legyen időd megszokni az új ízeket, és a só helyett használj inkább friss vagy szárított zöldfűszereket, ahogy azt mi is tesszük megújult receptúráinkban.