Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szülői minta és kitartás a gyerekek táplálkozási szokásainak kialakításában

Egészséges táplálkozás kamaszkorban?

Az egész családnak kell a reggeli

Nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak szüksége van a napindító étkezére! Éljen a reggeli!

Az éjszakai pihenés után szervezetünk gyakorlatilag ki van éhezve, a reggelivel az egész napi energiamennyiségünk 20 százalékához kell hozzájutnunk. Ez segít abban, hogy az iskolában, óvodában vagy a munkahelyen a megfelelő teljesítményt nyújtsuk.

A Nestlé és az Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közös felmérése  szerint minden harmadik kisiskolás gyermek üres gyomorral indul el otthonról. A kisgyerekek egészséges fejlődéséhez azonban elengedhetetlenül fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot kapjanak, és ebben a reggelinek is fontos szerepe van.
Ne felejtsd el, hogy a felnőtteknek is nagyot sokat jelent, hogyan indul a napjuk!

 

Jó tudni!
Reggelinek az számít, amit ébredés után egy órán belül elfogyasztunk. Ha hétkor keltél és kilenckor megeszed a bepakolt szendvicset, akkor az már tízórainak számít. Bármennyire is tudatosan csomagoltál, teljes kiőrlésű pékárut, sovány hússal, tejtermékkel és sok zöldséggel – a reggelit ebben az esetben is kihagytad.


Gyakran találkozni a kifogásokkal: nincs időnk, nem éhesek, rohanni kell. Érdemes 10 perccel hamarabb kelni, és bevetni pár trükköt, hogy mégis legyen reggeli a családnak.
A gabonapelyhek sovány tejjel, joghurttal, gyümölcsökkel jó megoldást nyújtanak a sietős reggeleken. Számtalan variációban, ízben és összetevőkből válogathatsz.

 

A különböző gabonák a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagok, túlzott vagy egyoldalú fogyasztásuk azonban nem javasolt. Termékeinkben a táplálkozástudomány legfrissebb kutatásaival összhangban az elmúlt években folyamatosan optimalizáljuk a gabonafélék mennyiségét, arányát.
Ha szeretnél további érdekes információkat olvasni az alapvető tápanyagokról, nézd meg tematikus cikkeinket!


Miért fontos még a reggeli?


A rendszeres reggelinek a túlsúly megelőzésében is komoly szerepe van. „A rendszeresen reggeliző gyermekekre jellemző, hogy egyéb életmódbeli szokások terén is tudatosabbak, amelyek együttesen hozzájárulnak a későbbi életkorban kialakuló elhízás és egyéb krónikus betegségek megelőzéséhez.” – hivatkozik az MDOSZ-szel közös korábbi kutatásunkra Kiss-Tóth Bernadett dietetikus.