Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek családi focimeccshez

Gyerekekkel kerékpáron

Ússz bele a nyárba! 1. rész

Nyáron jönnek a családi vizes programok, vízparti nyaralás, evezés, kirándulás. De mi a helyzet az úszással? Hogyan fejlesztheted a gyerekek úszás tudását?

Az úszás egészséges életmód része

 

Vízparti programoknál nagyon nagy biztonságérzetet ad, ha az egész család jól tud úszni. Ez alól a gyerekek sem kivételek. Te is szívesebben engeded majd el egy víz közeli táborba, vagy a barátokhoz a Balaton mellé, ha tudod, hogy magabiztos úszó. Persze nem csak emiatt érdemes hangsúlyt fektetni a gyerekek úszás oktatására. A rendszeres úszás mellett számos érv szól: többek között jót tesz a gerincnek, a légzőszervek fejlődésére is pozitív hatással van, és nagyon jól ellazít. 

 

Úszótábor választás

 

Jól teszed, ha a nyári táborok, napközis programok szervezésénél úszótábort is választasz. 
Arra azonban nagyon ügyelj, hogy a tudásának, korának megfelelő szintű csoportba írasd be! Ha a testvérek nem egy szinten vannak, ne tedd őket egy csoportba csak azért, mert úgy praktikusabb. Ha ugyanis nincs sikerélmény, hosszú távra elveheted a kedvüket az egésztől. Ha meg tudod úgy szervezni, hogy egy-két barátja is vele tartson, még nagyobb lesz az öröm.

 

Adj neki időt

 

Az úszástanulás nem egy-két nap. Ne higgy azoknak a programoknak, melyek hatalmas fejlődést ígérnek pár hét alatt. Ez nagyon függ a gyerekek mozgáskultúrájától, edzettségi szintjétől. Inkább keress sok játékkal tarkított, kötetlenebb úszós foglalkozást a nyárra. 

Fontos, hogy jó technikát sajátítson el, ezért mindenképp érdemes az alapokhoz szakember segítségét kérni. Engedd, hogy a saját tempójában fejlődjön, ne kapkodj, ne siettesd! Hatékonyabb, gyorsabb lesz így a vízben, és nem is fárad el olyan könnyen. Hosszú távon fontosak lesznek az alapok a vízbiztonságához.

Ha már az alapok mennek, gyakoroljatok közösen! Biztasd, bátorítsd, hogy legyen sikerélménye!

 

Nestlé tippünk
Ha pedig vízparton vagytok, és egy kis kényeztetésre vágytok, nem is találhatnátok stílusosabb finomságot, mint a klasszikusnak számító Balaton szeletet, vagy a kirobbanóan egyedi Balaton Bumm-ot!