Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

2 eldugott gyöngyszem, ahová érdemes egy napra kimozdulni

Így lesz az otthoni fociedzés szórakoztató és eredményes

Újévi fogadalmak a naptárban

Ha a tavalyi év összegzésénél arra a következtetésre jutottál, hogy túl kevés időd jutott bizonyos dolgokra, ez a cikk neked szól. 

A mindennapok rohanásában sokszor arra nem jut időnk, amire tényleg szeretnénk, vagy szükségünk lenne. De vajon tényleg nem jut idő? Lehet, hogy egy kicsit tudatosabb szervezéssel, odafigyeléssel, priorizálással sikerülhet…

Ezzel nem azt mondjuk, hogy hanyagold a kötelezettségeidet, de igenis fontos időt szakítani azokra a programokra, amik feltöltenek, mert csak így fogsz tudni kiegyensúlyozott életet élni. Hidd el, nagyon hatással van az ember hangulatára és viselkedésére az, hogyan használja ki a szabadidejét, és mennyi szabadideje van.

 

Az idő beosztása

 

Sokszor azért nem jut idő kikapcsolódásra, mert attól teszed függővé, hogy mikor végzel a kötelező feladatokkal. Csakhogy azt mindenki tudja, hogy azok sosem érnek véget. Mindig van több munka, ház körüli teendő.
Úgyhogy fordítsd meg a dolgot! Jelölj ki időpontokat, amikorra szabaddá kell tenned magad, és igazítsd ehhez a többi feladatot. Meglátod, így még a munka is hatékonyabban fog menni.

 

Szociális kapcsolatok


Amikor az embernek családja van, már nem annyira egyszerűbb összehozni egy baráti találkát, vagy egy családi programot. Ezen sokat segít a rendszeresség.
Így mindenki tudja, hogy szervezze az életét. Lehet egy fix program a vasárnapi ebéd a nagyszülőknél, csajos este minden hónap első hétfőjén, vagy romantikus program kettesben hetente egy kijelölt napon.
Ha néha olyan sűrű a naptárad, hogy úgy tűnik, egyáltalán nincs időd társasági életet élni, akkor legalább egy rövid kávézást iktass be egy baráttal. Már ez is sokat tud javítani a hangulatodon.

 

Én idő
 

Az én időt mindenki másféleképpen képzeli el. Van, aki arra vágyik, hogy egy egész napos szépség kezelésen vegyen részt. Van, akinek egy fél óra magány a forró fürdőben elég. Egyesek aktívan szeretnek kikapcsolódni, míg mások pihennének. Van, hogy a barátok társaságára vágyunk, van, hogy inkább egyedül lennénk. Az a fontos, tudd, hogy mire vágytok, és ezt beszéljétek meg egymással. Az, hogy egyedül szeretnétek lenni, nem jelenti azt, hogy a másik nem fontos!
 

Nestlé tippünk
Ha csak egy rövid kikapcsolódásra van időd, főzz egy finom kávét, tedd fel a lábad, hallgass zenét, és pár percre próbálj meg ellazulni. A NESCAFÉ Dolce Gusto változatos kávékészítményei ebben egészen biztosan segítségedre lesznek. smiley