Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Farsangolj a busókkal

Szánkózik a család

Nézd, fecske!

Ha igazi tavaszi hangulatot szeretnél megcsípni, akkor a költöző madarak megfigyelése nagyon érdekes, nem csak a gyerekeknek!

A vonuló madarak megfigyelése elég hálás feladat, hazánkban sok költöző madár fészkel, de az északra tartó társaikat is láthatjátok útközben.

Ha szeretnétek a tavaszi madárlessel kicsit intenzívebben foglalkozni, akkor kirándulás közben járjatok nyitott szemmel! Érdemes a hátizsákban távcsövet is vinni! Abban biztos lehetsz, hogy májusban akár erdőbe, akár vízpartra mentek, sikeres lesz a nézelődés.

Ha fehér gólya, füsti fecske, sarlós fecske, kakukk vagy gyurgyalag akad az utatokba, akkor írjátok fel a helyet és az időpontot. A „Tavaszi madárles” webes felületén rögzíteni tudjátok ezeket az adatokat.

A programban Európa legtöbb országa részt vesz, néhány ázsiai ország is csatlakozott. Már több mint 6000 megfigyelést regisztráltak az elmúlt hetekben, tőlünk délebbre! A megfigyeléseket térképen rögzítik, amin végül szépen kirajzolódik a költöző madarak mozgása.

 

Bár a megfigyelés regisztrálásához nemcsak a madarak látványa, hanem már a hangjuk is elég, amatőr madarászként jobb, ha a szemetekre hagyatkoztok!

 

Nestlé tippünk
Kiránduló kedvet csinál, de már közel jár a végéhez a Nesquik Felfedező Ösztöndíj tavaszi játéka, a részletekért nézd meg az akció oldalát!