Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Kirándul a család - Főváros közeli csodák

A fővárosiak számos helyen eltölthetnek egy délelőttöt a természetben Budapesthez közel. Íme, néhány kedvelt célpont.

Kisgyerekekkel is remek élmény a kirándulás, de fontos, hogy alkalmazkodj a gyerekek igényeihez, és készülj fel előre. Vedd figyelembe, hogy ők még nem tudnak hosszú ideig sétálni, ezért gondoskodnod kell egyéb szállítóeszközről. Ez lehet babakocsi, valamilyen hordozóalkalmatosság (pl. kendő) azoknak a gyerekeknek, akik ehhez hozzászoktak, de vihetitek magatokkal a jól bevált motort vagy biciklit is. Persze arra figyelj, hogy ha a kicsi elfáradt, ezeket nektek kell majd cipelnetek!


Normafa

A Normafa könnyen megközelíthető a városból autóval, busszal vagy akár gyermekvasúttal. Több helyszínre is vezet turistaút, de általában ezek az utak jó pár kilométeresek, így kisebb gyerekekkel még hosszúak. A turista utak földutak, ezeken tehát nem (vagy csak nehezen) használhatják a gyerekek a motort vagy biciklit.

Délelőtti programnak inkább a játszótéri sétát ajánljuk. A busztól/parkolótól egy kellemes, de nem túl hosszú sétával juthattok el a játszótérre. Itt a kisebb gyerekeket babakocsiban is bátran tolhatjátok, a nagyobbacskák pedig könnyen hajthatják járgányukat.  Visszafelé egy jó rétessel vagy lángossal koronázhatjátok meg a délelőttöt.  


Veresegyházi Medvepark

A Budapesthez közeli Veresegyházon a medvék mellett farkasoknak is otthonául szolgáló parkban meg is etethetitek az állatokat, ehhez a Medveotthon boltjában akár mézet és az etetéshez szükséges szerszámot is be tudjátok szerezni. Ha gyerekek elfáradtak, a parkot kisvonattal is körbe tudjátok járni. 


Budakeszi Vadaspark

Nem csak nézhetitek, de meg is simogathatjátok az állatok egy részét a Vadaspark simogatójában. Ezen kívül a gyerekek örömére nyilvános etetéseket és tréningeket is tartanak az állatgondozók. Egészen pici gyermekekkel érkezők számára baba-mama épület is van, ahol pelenkázó, etetőszék is várja a családokat.

A kisgyermekes családok térítésmentesen kölcsönözhetnek terep babakocsit az egészen kicsik, vagy kiskocsit a nagyobbak számára, hogy a park sokszor emelkedő, földes talaján is könnyen sétálhassanak.