Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Természetes tojásfestékek a konyhából

Készülj egyedi díszekkel húsvétra

Készíts idén is adventi koszorút!

Saját készítésű adventi koszorú vagy adventi naptár? A legszuperebb családi kreatív program, gyerekekkel is.

Dekoráció és ajándékok házilagos elkészítésével nem csak költséget takarítasz meg, de már közben is ráhangolódtok az ünnepre. Átélhetitek együtt az alkotás örömét, az elkészített tárgyak pedig saját magad és gyermekeid egyéniségét és ügyességét mutatják majd.

Erre tökéletes példa az adventi naptár és az adventi koszorú, ami nem túl időigényes, de az eredmény annál látványosabb. Bevonhatod az alkotásba akár az egész családot, ezzel kialakítva egy rendszeres családi rítust a karácsonyi előkészületekben.

 

Így készítsd el saját adventi koszorúdat!

  1. Szerezz be, vagy készíts koszorú alapot. Boltban lehet kapni hungarocell karikát, vagy egyéb koszorú alapot, de házilag is nagyon egyszerűen elkészíthető, ha fűzfa vagy mogyoróbokor vesszőt, esetleg szalmát összeköttök vagy drótoztok. Csinálhattok akár drót keretet is, amire szintén drótok segítségével tudjátok rögzíteni a fenyőágakat.
  2. A koszorú alapra ragasztópisztoly és drót segítségével rögzítheted a dekorációs elemeket.
  3. Díszítsétek a koszorút szárított gyümölcsökkel, gyöngyökkel, masnikkal és gyertyákkal. Attól lesz egyedi, hogy szabadon engeded fantáziádat, és saját ízlésednek megfelelően dekorálsz. Alapanyagot vásárolhattok is hozzá, de gyűjthettek sétáitok során a természetből is. 

Ha pedig ötletekre lenne szükséged, olvasd el kapcsolódó cikkeinket:

 

Adventi naptár saját kezűleg

Nagyon egyszerűen készíthetsz hári adventi naptárat, ami amellett, hogy a lakás éke lesz, még nagyobb örömet okoz majd, mint a készen kapható. Ne feledd, az adventi naptár a felnőtteknek is izgalmas, még akkor is, ha tényleg csak egy-egy apróságot, szép idézetet rejt.

Ha kedvet kaptál, korábbi cikkeinkből inspirálódj:

 

Gyertya készítés házilag

A saját kezűleg készített gyertya önmagában is csodás dísze a lakásnak, ami karácsony közeledtével még melegebb hangulatot áraszt. És ha kedvet kaptatok a gyertyaöntéshez, miért nem tennétek ezt az adventi koszorúra?

A házi gyertya készítés menetéről, praktikáiról itt olvashatsz részletesen

Ha pedig még több tippre, inspirációra vágysz, olvasd el cikkünket melyben, ötleteket találsz gyertya díszítéshez, illatosításhoz, formázáshoz