Öntsetek a gyerekekkel gyertyát az adventi koszorúhoz

Ötletes adventi naptárak, amit te is könnyen elkészíthetsz

Készíts idén is adventi koszorút!

Egy jó családi elfoglaltságot keresel? Nem szeretnél bolti, „egyen adventi koszorút”? Vagy nem akarsz többet költeni rá a kelleténél? Készítsetek együtt adventi koszorút házilag.

Dekoráció és ajándékok házilagos elkészítésével nem csak költséget takarítasz meg, de már közben is ráhangolódtok az ünnepre. Átélhetitek együtt az alkotás örömét, az elkészített tárgyak pedig saját magad és gyermekeid egyéniségét és ügyességét mutatják majd.

Erre tökéletes példa az adventi koszorú, ami nem túl időigényes, de az eredmény annál látványosabb. Bevonhatod az alkotásba akár az egész családot, ezzel kialakítva egy rendszeres családi rítust a karácsonyi előkészületekben.

 

Így készítsd el saját adventi koszorúdat!

 

  1. Szerezz be, vagy készíts koszorú alapot. Boltban lehet kapni hungarocell karikát, vagy egyéb koszorú alapot, de házilag is nagyon egyszerűen elkészíthető, ha fűzfa vagy mogyoróbokor vesszőt, esetleg szalmát összeköttök vagy drótoztok. Csinálhattok akár drót keretet is, amire szintén drótok segítségével tudjátok rögzíteni a fenyőágakat.
  2. A koszorú alapra ragasztópisztoly és drót segítségével rögzítheted a dekorációs elemeket.
  3. Díszítsétek a koszorút szárított gyümölcsökkel, gyöngyökkel, masnikkal és gyertyákkal. Attól lesz egyedi, hogy szabadon engeded fantáziádat, és saját ízlésednek megfelelően dekorálsz. Alapanyagot vásárolhattok is hozzá, de gyűjthettek sétáitok során a természetből is. 

 

Az alapanyag összeszedésébe vond be a gyerekeket, az őszi séták rögtön kedvesebbek lesznek, ha lehet gyűjtögetni.