Gabonapelyhet, nem csak reggelire

Zab, zab, zab

Hogyan használd fel a levendulát a konyhában?

Ha szereted ezt a csodás növényt, ne csak dekorációhoz vagy illatosításra használd! A levendula ugyanis szuper konyhai alapanyag. 

Az egészséges táplálkozás lehet színes is! A levendula számos pozitív élettani hatással is rendelkezik, közismert gyulladás csökkentő és nyugtató hatása miatt a levendulából készült illóolajat természetes gyógyításra is használják.  
 

Nézzük, mire tudod használni a konyhában: 

  

  • A provence-i fűszerkeverék egyik alapanyaga a levendula, így kiváló húsok ízesítéséhez. 

  • Ha friss levendulavirágot tejbe, tejszínbe áztatod, az ebből készült süteménynek remek aromát kölcsönöz. 

  • A levendulás porcukor remekül feldobja az édességeket. 

  • A levendulás mézet teheted joghurtba, sütemények krémjébe, de akár sült húsokat is megkenhetsz vele. 

  • A levendulából készült teát ihatod magában, vagy pácolhatsz benne kacsamellet. 

  • A levendulalekvár kitűnő kísérője intenzívebb ízű sajtoknak. 

  • Készíthetsz levendulából limonádét. 

  • Ízesíthetsz vele dzsemeket, lekvárokat. 

 

Nestlé tippünk 
Különleges, rostban gazdag reggelit készíthetsz, ha kedvenc Nestlé Cheerios Oats teljes kiőrlésű zabból készült gabonapelyhedet levendulás joghurttal öntöd le. Igazi mézes-levendulás csoda.