Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Célpontok családi barangoláshoz

Kirándulni szeretnétek, egy napra kimozdulni a természetbe? Jó terv! Hogy hová, ehhez adunk tippeket!

Szalajka-völgyi bemutatóösvény


Szilvásváradon, a Bükki Nemzeti Parkban található ez a tíz táblás, 4 kilométer hosszú tanösvény. A Szalajka-patak mellett vezet az út. Elsősorban a hely élővilágáról és a természeti képződmények eredetéről, a Fátyol-vízesésről, a Szikla-forrásról.
Az út az Istállós-kői barlangig tart, körülbelül 2 és fél óra alatt megtehető, de közbeiktathattok egy kis múzeumlátogatást is a Szabadtéri Erdei Múzeumban.


Fertő-Hanság Nemzeti Park

A parkot 2001-ben az UNESCO a világörökség részének ismerte el. A táj igen változatos, puszták és tavak, nádasok, lápvilág, mocsárrétek váltják egymást. Nagyon kedvelt túraútvonal, tökéletes családi kirándulóhely, emellett pedig népszerű a kerékpárosok körében is. 
Érdemes előre a honlapjukon nézelődni, mert egy napba nem fog minden beleférni. Ha kerékpáros programban gondolkodtok, akkor a teljes körhöz kell útlevél/személyi, és inkább nagyobb, kamasz gyerekekkel vágjatok neki, mert elég hosszú!

 

Agostyáni Arborétum

Az Arborétum Agostyán határában található, Tatához közel. Két tavacska is található a területén, amik felkeresése remek célpont. Várnak rátok a tulipánfák, selyemfenyők, vasfák, lucok és borókák. Jellegzetességei az Agostyáni Arborétumnak az itt növő duglasz fenyők! 

 

Ha már a természetbe indultok, akkor készülhettek egy kis piknikkel is, tökéletes kombináció az egészséges életmódhoz. Egy pokrócot mindenképp érdemes odapakolni, de termosszal, pár finom szendviccsel is készülhettek.

 

Nestlé tippünk
Most, ha már megjött a tavasszal együtt a kiránduló kedvetek is, akkor a piknikhez (vagy gyors energiapótlásként) pakoljatok be pár gabonapehelyszeletet