Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezért hasznos, ha étkezési naplót vezetsz

Tervezd meg a heti menüt!

6 gondolat a kiegyensúlyozott életről

Kiegyensúlyozott életet élni, na de hogyan? Ez túl általános, inkább bele se kezdesz, ugye? Ne add fel, próbáld lépésről lépésre. Kezdd ezekkel!

Kelj fel 10 perccel hamarabb!


Ha már reggel rohanni kell, lőttek is a kiegyensúlyozott napodnak. Nem 10 percen múlik, hogy kialszod-e magad, a nyugodt reggeli készülődés azonban elengedhetetlen a kiegyensúlyozott életmódhoz.

 

Reggelizz!


Ha már jól akarod kezdeni a napod, akkor reggelizz! Nemcsak hétvégén, nemcsak ha épp eszedbe jut, hanem rendszeresen. Az egészséges életmód egyik kulcsszava a rendszeresség. Az egészséges, hasznos szokásokat építsd be a napirendedbe.

 

Mozogj minél többet!


Közlekedj gyalog, amikor csak teheted. Lépcsőzz, mozgasd át magad rendszeresen munka közben is. Ezen felül igyekezz minél többet sportolni, kirándulni. Csináld ezt a családoddal, a barátaiddal együtt – úgy még élvezetesebb.

 

Ne hagyj ki étkezést!


Ha már rendszeresen reggelizel, akkor csak így tovább! Ebédelj, vacsorázz változatosan mértékletesen. Fogyassz gyümölcsöt, magokat, rostos harapnivalót főétkezések között! Ha rendszeresen feltöltöd az energiaraktáraidat, nem jönnek majd a falási rohamok. Hosszú távon meghálálja majd a szervezeted.

 

Legyen olyan, hogy „én-idő”!


Fél óra, 20 perc, amíg hazasétálsz, délben egy kávé? Teljesen mindegy mit nevezel ki én-időnek. Legyen legalább negyed óra, 20 perc, amikor nem zavarnak meg, végig gondolhatod a közelmúlt eseményeit, a terveidet, és egy kicsit kifújhatod a gőzt. (Időnként egy-két óra vagy egy fél nap én-idő sem ördögtől való ) 

 

Aludj eleget!


Ahogy a rendszeres étkezés, a rendszeres mozgás, úgy a pihentető alvás is a kiegyensúlyozott élet fontos része. Nagyon egyéni az alvásigény, vagy az, hogy ki, milyen körülmények között képes jól pihenni. Két dologra viszont figyelj oda mindig: egyrészt arra, hogy mennyi óra alvásra van szükséged rendszeresen, másrészt, hogy mikor kell lefeküdnöd ahhoz, hogy kipihenten ébredj!