Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Kutya a kertben

Mire figyelj, ha erdei kutyasétára indultok

Igazi közös kaland, ha erdei kirándulásra kutyával együtt indultok. Mire figyelj különösen?

  1. Erdőben szaladgálni az egyik legjobb kutyamóka. Azonban pórázról csak akkor engedd el a kutyád, ha stabilan behívható bármilyen körülmények között. Akár egy mókus után is nekiiramodhat ilyenkor, és gyorsan, nagy távolságra futhat el.
  2. Ellenőrizd indulás előtt, hogy a terület, ahová készültök nem vadászterület-e. Az adott területhez tartozó erdőgazdaságok nagyon készségesen szoktak információt adni. 
  3. Még ha a közeli kiserdőbe mentek is, ahol nem futtok bele egy vadásztársaságba, érdemes a kutyádra színes hámot tenni, hogy felismerhető legyen. Neked is segítség, ha hívod őt, hogy jól látható. A többi kirándulónak is fontos információ, hogy nem kóbor ebbel találkoznak.
  4. Legyen a kutyádon biléta, névvel, telefonszámmal!
  5. Vigyél magaddal folyadékot a kutyádnak is, itatótállal. Emellett néhány jutalomfalatot is jó, ha zsebre vágsz, biztos meg fogja érdemelni.

+1 Hazaérkezés után ellenőrizd a tappancsait, a sérülések mellett nézd át élősködőkre (kullancs!) is. Az állat bundáját is vizsgáld meg alaposan, a szőrméből ilyenkor még könnyen kifésülheted a beletapadt levelek mellett a kullancsokat is. A legalaposabb kullancsvédelem mellett is előfordulhat, hogy a kullancsot a bőréből kell eltávolítanod, ilyen esetekre készülj fel csipesszel, kullancskanállal.

 

Nestlé tippünk
Ha gyakran kirándultok, nagy mozgásigényű a kutyád, érdemes életmódjának megfelelő tápot választanod. Az állatorvosaink és táplálkozási szakértőink által kifejlesztett, OPTIPOWER formulán alapuló PRO PLAN® termékek a különösen aktív életet élő kutyák számára készültek.