Három új trükk, amit gyorsan megtaníthatsz a kutyádnak

Kisállat
Három új trükk, amit gyorsan megtaníthatsz a kutyádnak
Tanuljatok együtt mókás trükköket! Itt van három olyan trükk, amivel érdemes elkezdeni.

A kutyák számára a trükkök tanulása örömforrás, amely javítja a kapcsolatotokat, fejleszti a kognitív képességeiket és hozzájárul a pozitív és kiegyensúlyozott viselkedés kialakulásához. A kutyusok játékos tanítása szórakoztató és kreatív módja, hogy aktívan részt vegyél kedvenced fejlődésében, ha a közös játék során trükköket gyakoroltok együtt.

A gyakorlatok elsajátításához szükséges idő nagyon egyéni, és persze sokat számít, milyen intenzíven foglalkoztok ezzel. Az biztos, hogy már egy hét alatt sokat fog fejlődni a kutyád, ha naponta 15-20 percet játékosan együtt gyakoroltok. 

Olyan egyszerű trükköket mutatunk most, amiket otthoni környezetben vagy sétálás közben is gyakorolhattok. 

  1. Ülés: Ez az egyik alapvető parancs, amit a kutyák viszonylag könnyen megtanulnak. Tarts egy jutalomfalatot a kutyád orra elé, majd lassan emeld felfele, hogy a kutyád akaratlanul is a fenekére üljön. Amint a fenekét a talajhoz éri, mondd ki a "Ülj!" parancsot, majd jutalmazd meg, amikor leült.
  2. Forgás: Ez egy vicces trükk, általában könnyen megtanulják a négylábúak. Kezdd azzal, hogy a kutyádat egy képzeletbeli félkör közepére állítod, majd tarts egy jutalomfalatot az orra elé. Lassan húzd el a jutalomfalatot a félkör mentén a kutyád orra körül, így késztetve a kutyát a körbefordulásra. Amikor a kutyád megfordul, mondd ki a „Fordulj” parancsot, dicsérd meg és jutalmazd meg. Ezt gyakoroljátok, amíg a kutyád önállóan megfordul a parancsra.
  3. Helyre menés: A "Helyre" parancs segítségével megtaníthatod kutyádnak, hogy menjen egy adott helyre vagy tárgyhoz. Helyezz el egy takarót vagy párnát egy kiválasztott helyen, majd vezesd oda a kutyádat. Amikor a kutyád a takaróra vagy párnára lép, mondd ki a "Helyre" parancsot, majd dicsérd meg és jutalmazd meg. Ismételd meg ezt a folyamatot többször, hogy a kutyád összekösse a parancsot a kiválasztott helyre lépéssel. Később, amikor már érti a parancsot, próbáld meg távolabbról vagy nehezebb körülmények között is elérni ugyanezt a reakciót.

A Purina® DentaLife® fogápoló jutalomfalat nem csak a tanulás szempontjából praktikus. Ez az innovatív kutya rágó jutalomfalat kialakítása révén megtisztítja még a nehezen hozzáférhető fogakat is.  Napi használata tudományosan bizonyítottan segít csökkenteni a fogkőképződést, valamint hozzájárul a fogak és az íny egészségéhez. Nem tartalmaz mesterséges ízanyagokat és színezékeket, magas tápértékű összetevői és ízletes csirkés íze pedig élvezetessé teszi a rágást. Így ezzel a fogápoló jutalomfalattal két legyet üthetsz egy csapásra: jutalmazhatod és taníthatod a kutyádat, és még az egészséges életmódjáért is teszel.

A kutya saját eledele is lehet jutalom, kölyökkutya tanításánál kifejezetten fontos, hogy a kézből etetéskor a kutya szokásos eledelét használd jutalmazásra.
Kutyád számára is örömforrás lesz a pozitív figyelem és a jutalmazás. A kihívások és a közös munka segít neki aktív és lelkes maradni. Ha szeretnétek több energiát fektetni a közös gyakorlatozásba, akkor pedig irány a kutyasuli! Ne feledd, nem csak fiatal állatokkal járnak kutyaiskolába. Bármikor elkezdhetitek.