Indul a kutyaiskola is

Kisállat
Indul a kutyaiskola is
A kölyökkutyákat mindenképp érdemes kutyaoviba vagy iskolába vinni, de a felnőtt állatoknak és persze gazdijuknak is nagy hasznára lehet. Mire jó a kutyaiskola és mikor érdemes elkezdeni? Cikkünkből kiderül.

Mi is az a kutyaiskola?

Sok ember fejében az a tévhit él, hogy a kutyaiskolába valamilyen különleges okból járnak a kutyák, például megtanulni az őrzést-védést. A kutyaiskola azonban nem erről szól. 

Minden kedvtelésből tartott kutya is járhat iskolába, és meglepő módon elsősorban nem is a kutyáknak szól a tanítás, hanem a gazdájuknak! Hiszen gondoljunk bele, a kutya mindent tud „magától” - tud ülni, állni, feküdni - a gazdiknak viszont meg kell tanulniuk, hogy érjék el kutyájuknál, hogy az azt csinálja, amit szeretnének. 

A kutyaiskolában megtanulhatod, hogy élj együtt harmonikusan kutyusoddal úgy, hogy mindketten boldogok és elégedettek legyetek.

Így hangolódjatok egymásra a kutyáddal

Kisállat
Egy háziállat befogadása otthonodba nemes cselekedet, de nagy felelősség is egyben. A harmonikus kapcsolat megteremtéséért sokat kell tennetek mindkettőtöknek.
Téli kutya

Kutyusod tanításához egészen biztosan szükséged lesz jutalomfalatokra. Érdemes olyan jutalomfalatot beszerezned, ami amellett, hogy örömet okoz, kedvenced egészségét is támogatja. A Purina® DentaLife® fogápoló jutalomfalat nem csak a tanulás szempontjából praktikus. Ez a különleges rágó jutalomfalat kialakítása révén megtisztítja még a nehezen hozzáférhető fogakat is. Napi használata tudományosan bizonyítottan segít csökkenteni a fogkőképződést, valamint hozzájárul a fogak és az íny egészségéhez. Nem tartalmaz mesterséges ízanyagokat, sem hozzáadott mesterséges ízanyagokat vagy színezéket. Vonzó természetes világosbarna színétől lesz igazán vonzó jutalomfalat kutyusod számára! A napi ajánlott mennyiség 1 darab, így egy sikeres sulis képzés után tökéletes választás.

Mikor vihetem kutyámat a suliba?

Már egészen kicsi korban, 4-5 hónaposan el lehet kezdeni a kutyaóvodát. Ennek fő előnye, hogy a kiskutya megtanul szocializálódni, hiszen rengeteg hasonló korú kutyával van együtt. 

Ebben az időszakban még nincsenek komoly gyakorlatok, a kutyusok főleg játszanak egymással. Mivel még nem ivarérettek, általában nem is nagyon kell őket nevelni a játék közben, ritkán van közöttük konfliktus. 

Azért már az oviban is tanulják az alapgyakorlatokat - ül, fekszik - de a tanulás még egyszerre nagyon rövid ideig tart, ezeket kötik össze a hosszabb játékidők. Mindenképpen érdemes megpróbálni a kutyaovit, ezután a kutyaiskola is sokkal jobban fog menni! A kis négylábú már jobban fog tudni koncentrálni, és jó eséllyel, sokkal szocializáltabb lesz, mint azon társai, akik nem jártak oviba. 

A sulit 8 hónapos kor – tehát ivarérettség után - érdemes elkezdeni.

Manapság nagyon kedveltek a kisméretű kutyák, pl. bolognese, havanese, csivava. Akiknek ilyen kutyájuk van, jó, ha tudják, hiába a kis méret, nevelni őket sem egyszerű, ugyanúgy kihívás elé állítja a gazdit, mint nagyobb társaik tanítása. Nem kell viszont attól tartanod, hogy a kutyaiskolában baja esik mini kutyádnak, a legtöbb intézményben az ő számukra külön csoportokat hoznak létre.