Így hangolódjatok egymásra a kutyáddal

Kisállat
Téli kutya
Egy háziállat befogadása otthonodba nemes cselekedet, de nagy felelősség is egyben. A harmonikus kapcsolat megteremtéséért sokat kell tennetek mindkettőtöknek.

Kedvenced gondozása az alapvető szükségletek kielégítésén túl rendkívül sokrétű feladat. A közös programok, legyen az a rendszeres mozgás, tréning vagy kutyád ápolása mind közelebb hoznak titeket egymáshoz. Nézzük, te mit tudsz tenni a kiegyensúlyozott kutya-gazdi kapcsolatért!

Mozgás

Fajtától és életkortól függően, de minden kutyának szüksége van napi néhány óra intenzív mozgásra. Minden nap meg kell teremteni számukra a lehetőséget, hogy kiadják a felgyülemlett energiát. A közös sportnak nem csak fizikai, hanem lelki szerepe is van, hiszen a közös aktivitás lehetőséget nyújt bensőségesebb kutya-gazdi kapcsolat kialakításához.

Szellemi kihívások

Bármilyen fajta kutyád is van, fajtája speciális szellemi igényit is ki kell elégíteni. Ha ezt hanyagolod, akár komoly viselkedési problémák elé is nézhetsz. Tájékozódj kutyusod fajtaspecifikus szellemi tevékenységeiről (pl. terrier – ásás, zsákmányszerzés) és teremtsd meg neki a szellemi kielégülést, így biztosan kevesebbet fog rosszalkodni és számára tiltott tárgyakat rágcsálni.

Napirend

Már az első együtt töltött naptól érdemes a kutyával megismertetni az általad felállított szabályokat és napirendet. Ettől érzi majd magát biztonságban, szabályok és határok nélkül összezavarodik.

Társasági élet

A kiskutyákat 2-4 hónapos koruk körül már érdemes emberekhez, más kutyákhoz szoktatni. Egy jól szocializált kutyussal szinte bárhova el tudsz menni, nem fog fejfájást okozni. 

Táplálék

Kedvenced táplálása nagy odafigyelést igényel. Azt biztosan tudod már, hogy kutyád táplálékának fontos összetevője a jó minőségű fehérje. Mindenképp nézz utána a kutyák számára tiltott élelmiszereknek, hiszen ezek komoly problémákat is okozhatnak! 

Minden kutyának eltérő táplálkozási igényei vannak, és igényeik életszakaszaik során többször változnak. A Purina® PRO PLAN® OPTINUTRITION teljes választéka tudományosan bizonyított jótékony hatása révén támogatja kutyád egészségét egész élete során. A különböző termékek közül érdemes azt választanod, ami a kutyád igényeinek, állapotának legjobban megfelel.

Szőr ápolása

Kutyusod szőrétől függően napirendetekbe be kell illesztened a rendszeres fésülést. Séta után minden esetben érdemes átfésülni kedvenced szőrét, hogy az esetlegesen belemászott kullancsokat minél előbb megtaláld és eltávolítsd. Időről időre érdemes felkeresnetek a kutyakozmetikust, aki segítkutyád bundáját tisztává és gyönyörűen csillogóvá varázsolni. Az ápolatlan szőrzetbe könnyen belefészkelik magukat a bolhák, kullancsok, melyek komoly betegségeket okozhatnak.