Gyerekes programok a téli szünetben Budapesten

Gyerek
Gyerekes programok a téli szünetben Budapesten
Ha téged is rendszeresen foglalkoztat, milyen budapesti gyerekprogramokat szervezz télen, amiken ráadásul az egész család jól szórakozik, ezt a listát mindenképp nézd meg!

Szuper a téli szünet, mindenki szusszanhat egy kicsit, a gyerekek imádják, hogy otthon lehetnek, és persze te is örülsz, hogy együtt a család. A családi pillanatokat azonban fel tudod dobni pár izgalmas, gyerekbarát programmal, amik amellett, hogy tartalmassá teszik a szünidőt, arra is jók, hogy lekössék a gyerekek felesleges energiáit. 

Hova menjetek gyerekekkel a téli szünetben? Milyen gyerekes programokat szervezz, amit mindannyian élvezni fogtok? Összegyűjtöttünk párat a mi kedvenceinkből. Találsz a listában szabadtéri és beltéri programokat, átmozgató és kevésbé aktív időtöltést is, válogass kedvedre!

Garden of Lights

Igazi csodavilág a Füvészkertben, egy program, miután besötétedett, ami ilyenkor már elég korán bekövetkezik, úgyhogy kisebb gyerekekkel is látogatható, hazaértek még vacsorára.

Varázslatos, ahogy a fák, bokrok fénybe burkolóznak, a fényjátékok mesejeleneteket elevenítenek meg. Tényleg olyan, mint egy valóra vált tündérmese.

Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig 17 és 20 óra között, péntektől vasárnapig és ünnepnapokon 17 és 21 óra között

A kinti programokhoz vigyétek el termoszban kedvenc forró italaitokat. A gyerekeknek tölts a termoszba NESQUIK kakaóitalporból készített kakaót, a felnőtteknek pedig biztosan jólesik majd egy STARBUCKS forró csokoládés italporból készült forró csoki!

Fénymúzeum

Maradjunk még egy picit a fényeknél: a fénymúzeum beltéri időtöltést kínál. A fényinstallációk látványos, különleges művészeti alkotások. Bár a kiállítás nagyon magával ragadó, ezt már picit nagyobb gyerekekkel érdemes megnézni.

Kalandszoba kicsiknek, nagyoknak

Ha egy kicsit izgalmasabb programra vágytok, olyanra, amit kisebbek és nagyobbak is élveznek, akkor menjetek el a Rumini kalandszobába, ahova még barátokat is hívhattok, hogy a gyerekeknek még nagyobb élmény legyen. Két termet is ki lehet próbálni, és az sem baj, ha esetleg még nem olvastátok a könyveket, ezután biztosan ahhoz is kedvet kapnak a gyerekek. Amint kiszabadultatok, mehettek haza bekuckózni a kanapéra, Ruminit olvasni és forró kakaót kortyolgatni, nincs is ennél jobb egy téli estén.

Szelfimúzeum

A budapesti Szelfimúzeum szintén a nagyobb gyerekekkel izgalmas program. Különféle díszletek között készíthettek jobbnál-jobb fotókat. A múzeum 2 szintes, 400 négyzetméteren, 11 teremben várnak rátok különböző izgalmas installációk, ahol tényleg csak a képzelet szab határt! 

Trambulin park, ha aktív programra vágytok

Ha szeretitek az adrenalinban gazdag programokat, ezt muszáj kipróbálnotok! Trambulinok, ninja-pálya, trapéz, óriáscsúszda, parkour-pálya, trambulinfal, szivacsgödör vár rátok, a szórakozás garantált. Hétvégenként külön gyerekprogramokat is szerveznek, de a helyszín látogatása egyébként sincs korhatárhoz kötve.

Az aktív családi programokhoz mindenképp tegyél a hátizsákba harapni- és innivalót. A víz és a szendvicsek mellett jól jöhetnek a Nestlé gabonapehely-szeletek, amiknek biztosan nagy sikere lesz mozgás után.