Ezeket csomagold a suliba - Snackek az uzsonnásdobozban

Étkezés
Ezeket csomagold a suliba
Egy kis harapnivaló a tízórai és az uzsonna mellett jól jöhet a suliban, főleg, ha egy hosszú, fárasztó nap áll a gyerekek előtt. Ilyenkor ezek a kiegyensúlyozott táplálkozásba is beilleszthető finomságok aranyat érnek.

Szeretnéd, hogy a szendvicsen és a gyümölcsön kívül egy kis rágcsálnivaló is kerüljön az uzsonnás dobozba, de az is fontos, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásba is passzoljon? Tippjeinkkel és egyszerűen elkészíthető receptjeinkkel minden pontot kipipálhatsz, és ami pláne fontos, a gyerekeknél is sikert fognak aratni!

Almachips

almachips
Házi chips-et gyümölcsből és zöldségekből is készíthetsz, a gyümölcs chips-hez kitűnő alapanyag az alma.
2

Hozzávalók

  • 3 alma
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Az almákat mosd meg, és vékonyan szeleteld fel őket. Próbáld meg uborka szeletelővel, így vékonyabb lesz, és precízebb munkát tudsz végezni, mintha késsel csinálnád.
  2. A magokat távolítsd el, a szeleteket locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  3. Fektesd őket sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, és 110 fokra előmelegített sütőben süsd 50 percig az egyik, majd 50 percig a mások oldalukat.
  4. Miután letelt az idő, a sütőt kapcsold ki, de az almát hagyd benn, így még ropogósabb lesz.

Natúran is szuper finom, de jót tesz neki, ha sütés előtt meghinted fahéjjal. Ha édesíteni szeretnéd, kevés mézet is csorgathatsz rá, de ezzel azért bánj óvatosan!
Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben tárold, így akár egy-két hétig is friss marad.

Gluténmentes kókuszos gabonapehely szelet

műzliszelet
A teljes értékű gabona mindenképp fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából.

Hozzávalók

  • 2 tk olaj
  • 2-3 ek méz
  • 1 tojás
  • 3 marék Nestlé Corn Flakes CHOCO gabonapehely összezúzva
  • 4-5 ek rusztikusra tört dió vagy mandula
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 125 g gluténmentes zabpehely
  • 1 kis marék aszalt gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés

  1. A zabpehely kivételével minden hozzávalót keverj össze, majd fokozatosan kezdd el hozzáadni a zabpelyhet is. Közben ellenőrizd massza sűrűségét. Amikor már sűrű állagú, ne adj hozzá több zabpelyhet.
  2. Kézzel alaposan gyúrd össze, a kész masszából pedig formázz müzliszeleteket, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára. Sütés közben figyeld rendszeresen, nehogy odakapjon.