Almachips

Étkezés
almachips
Házi chips-et gyümölcsből és zöldségekből is készíthetsz, a gyümölcs chips-hez kitűnő alapanyag az alma.
2

Hozzávalók

  • 3 alma
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Az almákat mosd meg, és vékonyan szeleteld fel őket. Próbáld meg uborka szeletelővel, így vékonyabb lesz, és precízebb munkát tudsz végezni, mintha késsel csinálnád.
  2. A magokat távolítsd el, a szeleteket locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  3. Fektesd őket sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, és 110 fokra előmelegített sütőben süsd 50 percig az egyik, majd 50 percig a mások oldalukat.
  4. Miután letelt az idő, a sütőt kapcsold ki, de az almát hagyd benn, így még ropogósabb lesz.

Natúran is szuper finom, de jót tesz neki, ha sütés előtt meghinted fahéjjal. Ha édesíteni szeretnéd, kevés mézet is csorgathatsz rá, de ezzel azért bánj óvatosan!
Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben tárold, így akár egy-két hétig is friss marad.