Étkezés
Ha már itt a szezonja az almának, akkor süss belőle pár finom muffint. Kitűnő meleg uzsonna frissen, de másnap tízóraira is remek lesz.
12
Hozzávalók
- 12 dkg finomliszt
- 8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 db tojás
- 10 dkg vaj
- 8 dkg datolyapaszta
- 0,6 dl tej
- 2 ek joghurt
- 2 alma
- 1 cs sütőpor
- 1 kk fahéj
- csipetnyi só
- 10 dkg dió - elhagyható
Elkészítés
- Hámozd meg az almákat, az egyiket reszeld le nagylyukú reszelőn, a másikat vágd apró kockákra. Ha diót is teszel a muffinba, törd rusztikus, nagyobb darabokra.
- A datolyapasztát kisebb darabokra tépve tedd a tejbe, hagyd állni egy keveset, majd villával alaposan dolgozd el benne.
- A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd össze a tojásokkal, majd add hozzá a datolyapasztás tejet és a sót.
- Ezután jöhet hozzá a liszt, sütőpor, fahéj és a joghurt, végül a reszelt és a darabolt alma. Ha diót is teszel bele, azt a legvégén keverd bele.
- Öntsd a masszát muffin formába és 210 fokra előmelegített sütőben süsd 5 percig. 5 perc után vedd le a hőfokot 180 fokra, és süsd további 20 percig.