Almás muffin

Étkezés
Almás muffin
Ha már itt a szezonja az almának, akkor süss belőle pár finom muffint. Kitűnő meleg uzsonna frissen, de másnap tízóraira is remek lesz.
12

Hozzávalók

  • 12 dkg finomliszt
  • 8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg datolyapaszta
  • 0,6 dl tej
  • 2 ek joghurt
  • 2 alma 
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • csipetnyi só
  • 10 dkg dió - elhagyható

Elkészítés

  1. Hámozd meg az almákat, az egyiket reszeld le nagylyukú reszelőn, a másikat vágd apró kockákra. Ha diót is teszel a muffinba, törd rusztikus, nagyobb darabokra.
  2. A datolyapasztát kisebb darabokra tépve tedd a tejbe, hagyd állni egy keveset, majd villával alaposan dolgozd el benne. 
  3. A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd össze a tojásokkal, majd add hozzá a datolyapasztás tejet és a sót. 
  4. Ezután jöhet hozzá a liszt, sütőpor, fahéj és a joghurt, végül a reszelt és a darabolt alma. Ha diót is teszel bele, azt a legvégén keverd bele.
  5. Öntsd a masszát muffin formába és 210 fokra előmelegített sütőben süsd 5 percig. 5 perc után vedd le a hőfokot 180 fokra, és süsd további 20 percig.