Tormás-petrezselymes céklakrém

Étkezés
Tormás-petrezselymes céklakrém
Itt a friss új cékla a piacokon, kár lenne kihagyni ezt a kivételes színű mártogatóst a repertoárból. Ha eddig nem próbáltad a céklát sütve, itt az ideje. Teljesen más az íze, mint az ecetes céklasalátában. Az intenzív földes íz helyett inkább az édeskés aromák kerülnek előtérbe, ezért is egészíti ki nagyszerűen a pikáns torma.
2

Hozzávalók

  • 2 kisebb cékla 
  • 2 tk reszelt torma 
  • só, bors ízlés szerint 
  • 1 ek citromlé 
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva 
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A céklákat pucold meg, vágd apró kockákra, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak. (kb. 25 perc) 
  2. A sült céklát a többi hozzávalóval együtt turmixold krémesre. 
  3. Ha nem elég krémes, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, vagy akár tejszínt is.