Étkezés
Itt a friss új cékla a piacokon, kár lenne kihagyni ezt a kivételes színű mártogatóst a repertoárból. Ha eddig nem próbáltad a céklát sütve, itt az ideje. Teljesen más az íze, mint az ecetes céklasalátában. Az intenzív földes íz helyett inkább az édeskés aromák kerülnek előtérbe, ezért is egészíti ki nagyszerűen a pikáns torma.
2
Hozzávalók
- 2 kisebb cékla
- 2 tk reszelt torma
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek citromlé
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A céklákat pucold meg, vágd apró kockákra, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak. (kb. 25 perc)
- A sült céklát a többi hozzávalóval együtt turmixold krémesre.
- Ha nem elég krémes, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, vagy akár tejszínt is.