Étkezés
      
            
      
      
  
            Sütés nélkül!
      
            4
      
Hozzávalók
- 15 dkg sárgarépa megpucolva, lereszelve
 - 4 ek aprószemű zabpehely (ha gluténmentes étrendet követsz, válassz gluténmentes zabpelyhet)
 - 8 dkg aszalt gyümölcs (pl. datolya, szilva, áfonya)
 - 1 marék dió
 - 1-2 tk méz ízlés szerint
 - 2 tk cukrozatlan kakaópor
 - fahéj, szegfűszeg, gyömbér ízlés szerint (ha van otthon mézeskalács fűszerkeverék, az is jó)
 - 1 kezeletlen narancs reszelt héja (elhagyható)
 - darált dió, kókuszreszelék vagy mák a golyók forgatásához
 
Elkészítés
- Az aszalt gyümölcsöket áztasd kevés vízbe (amennyi ellepi őket) fél órára, hogy jól megszívják magukat nedvességgel.
 - A hozzávalókat tedd konyhai robotgépbe, és turmixold össze. Nem kell, hogy teljesen homogén legyen a massza, de azért ne maradjanak nagyobb darabok benne. Ha a répa nyomait teljesen eltüntetnéd, kezdd azzal, és amikor már pépesre aprítottad, akkor add hozzá a többi hozzávalót.
 - Miután kész a massza, hagyd állni egy kicsit, hogy lásd, a zabpehely mennyi nedvességet szívott magába. Ha túl száraznak érzed, adj hozzá kevés vizet, ha túl ragacsos, tegyél még bele zabpelyhet.
 - Nedves kézzel formázz a masszából kis golyókat, hempergesd meg őket darált dióban vagy kókuszreszelékben.
 
Azonnal fogyasztható, de jót tesz neki, ha 20 percre hűtőbe teszed.