Így lesz a nyár a kutyádnak is nagy kaland!

Kisállat
Így lesz a nyár a kutyádnak is nagy kaland!
Már az egész család a nyaralás lázában ég? Szeretnétek kutyás programokat is tervezni, hogy együtt élvezzétek a jó időt? Alábbi tippjeinkkel biztos jó móka lesz, akár egynapos kirándulásra, akár hosszabb kiruccanásra indultok.

Vízparton kutyával

A nyári melegben a négylábúak is szívesen megmártóznak a kellemesen hűs vízben. Tervezzetek úgy közös programot, hogy mindenkinek szórakoztató legyen!

A helyszín kiválasztásához adunk pár ötletet:

  • Zamárdi, Aranypart Kemping strandja: a kemping strandjának területén kijelölt rész áll rendelkezésre a kutyás fürdőzéshez.
  • Siófok, Kutyás Strand: Siófokon a Kutyás Strand kifejezetten kutyabarát hely, ahol a kutyák szabadon fürödhetnek és játszhatnak.
  • Gyenesdiás, Gyenes Strand: a kutyások is szívesen látott vendégek. A strand területén kialakított kutyás részen a kutyák fürödhetnek és játszhatnak a parton.
  • Tisza-tó, Poroszlói Kutyabarát Strand: a Tisza-tó egyik kifejezetten kutyabarát fürdőhelye, itt is együtt élvezhetitek a tó vizét és a strandolást.

Kutyás strandoláshoz további szuper helyszíneket és tippeket ajánlunk korábbi cikkünkben, érdemes ezt is elolvasnod!

Tippek kutyás kiránduláshoz

Egyre több kutyabarát szálláshely és étterem vár titeket. A strandolás mellett a közös séta az, ami biztos kedvére lesz a kutyádnak is. Bármerre indultok, minden kirándulás előtt tájékozódj a helyszín szabályairól és korlátozásairól, és mindig tartsd be a kutyád viselkedésére vonatkozó előírásokat.

Három kiránduló helyet ajánlunk, ha biztosra akarsz menni:

A Duna-Ipoly Nemzeti Park több kutyabarát túralehetőséget kínál. A nemzeti parkban több kijelölt túraútvonal és erdei ösvény található, ahol a kutyád élvezheti a természetet. A kedvencünk a Fóti-Somlyó-tanösvény, ami egy 3,5 km-es körséta, télen-nyáron jó célpontja a kutyás kirándulásnak. A Fáy Présház parkolójából indul az útvonal, amelyet kék lepke felfestés jelez. Ez a túra két és fél óra alatt könnyen bejárható, de a szép kilátást nyújtó helyeken érdemes kicsit megpihenni menet közben.

A Budaörsi Arborétum kutyabarát kert, sétálhattok a gyönyörűen gondozott parkban, az árnyas fák alatt. Az arborétum területén kövessétek a kijelölt útvonalakat. A kutyád mindig legyen pórázon és tartsd be a kutyasétáltatás szabályait. A parkban bevihettek kismotort, rollert a gyerekeknek, és babakocsival is látogatható. 

A Szentendrei-sziget kiváló lehetőségeket kínál kutyás kirándulásokhoz. A szigeten sétálhattok a parton, mezőket és erdős területeket keresztezve. Több szabadtéri kisvendéglő, lángosos, sütizős hely van a hangulatos helyi falvakban, ha egy kis kényeztetésre vágytok.

Csomagoláskor ne feledd magatokkal vinni kedvenced eledelét. A jól bevált kutyatáp megkönnyíti az utazást és biztosítja kutyád komfortérzését.

A Purina® kutyaeledeleket kifejezetten úgy fejlesztettük ki, hogy figyelembe vettük kedvenceid egyedi táplálási igényeit. A finomságokat ízletes és minőségi alapanyagokból készítjük el, hogy ma és a jövőben is támogassák kutyád egészségét. Ismerd meg a Purina® termékeket!