Legyen a négylábúaknak is karácsony

Kisállat
Legyen a négylábúaknak is karácsony
Az ünnepi szezon minden családtag számára izgalmas időszak. A cicák és kutyák is mulassanak jól karácsonykor!

Az otthon melege és az örömteli közös pillanatok hűséges négylábú barátainknak is számítanak. Ehhez adunk néhány tippet.

Meglepetések cicák számára

Játékok a fa alá

A cicák szeretnek játszani, így adj nekik olyan játékokat, amelyek mozgásra, kergetőzésre, vadászatra ösztönzik őket. Például, szerezhetsz nekik interaktív labdát, tollas játékokat vagy jutalomfalatokat rejtő labdákat, ezek biztosan felkeltik a figyelmüket.

Kényeztető helyek pihenéshez, bújócskához

Készíts nekik egy kényelmes zugot, ahová elvonulhatnak, ha túl sok lesz a zaj a karácsonyi ünneplés alatt. Puha párnával is meglepheted őket, ahol nyugodtan pihenhetnek. Készíthetsz a cicádnak alagutat vagy több bejáratú dobozt is. A közös bújócska remek játék, ha pedig szeretnének elvonulni, pihenni, ezek erre is kiválóan megfelelnek.

Ünnepi finomságok

Vigyázz az eledelre és a finomságokra, melyeket a cicáknak kínálsz. Lehetőség szerint válassz olyan cica jutalomfalatokat, amelyek táplálóak és jótékony hatással vannak az emésztésükre. A Purina jutalomfalatok az ínyencségek széles választékát kínálják, hogy válogatott finomsággal kényeztethesd kedvenced kifinomult ízlését az ünnepek alatt is.

Meglepetések kutyák számára

Interaktív játékok

Kutyáknak kiváló mulatságot nyújtanak az olyan játékok, amelyek egyben szórakoztató szellemi kihívások és növelik a fizikai aktivitást is. Vehetsz nekik foglalkoztató játékokat, amelyek segítenek fejleszteni az intelligenciájukat és szórakoztatják is őket. Például egy szimatszőnyeget, amelyben finom falatokat rejtesz el, amiket nehéz lesz megtalálnia.

Séták és kikapcsolódás 

A kutyák nagyon szeretnek sétálni és felfedezni. Karácsony idején szánj rá több időt, hogy kicsit hosszabb sétákat tehess vele. Egy erdei séta vagy egy új hely felfedezése a környéken örömet szerez neki. Emellett remek alkalmak ezek arra, hogy te és a családod is kimozduljatok a friss levegőre.

Karácsonyi finomságok

Olyan jutalomfalatot keresel, amivel biztosan örömöt tudsz okozni négylábú társadnak? A PURINÁNÁL nagy hangsúlyt fektetünk a , ennek köszönhetően nem csupán ellenállhatatlanul finomak, de tápanyagban is gazdagok. Kutya jutalomfalataink között számos ízvariáció közül választhatsz, így biztosan megtalálod majd azt a tökéletes rágcsát vagy csemegét.

Minden háziállat egyedi, így fontos, hogy figyelj az egyéni igényeikre és viselkedésükre. Mindenképp tartsd szem előtt a biztonságukat. Ügyelj arra, hogy a karácsonyi díszek vagy növények ne legyenek mérgezők, veszélyesek a háziállatok számára. Továbbá, ne felejtsd el, hogy a zajos ünnepi jövés-menés stresszes lehet a háziállatoknak, így biztosíts nekik csendes, nyugodt időszakokat és helyet, ahová visszavonulhatnak, ha szükségük van rá.