Ezt süsd, ha vegetáriánus vendégeket vársz

Étkezés
Ezt süsd, ha vegetáriánus vendégeket vársz
Tökéletes növényi alapú vendégváró recept, amivel nagy sikert arathatsz, nem csak vegetáriánus vendégeidnél.

Legyen szó ünnepekről, vagy egy spontán családi- baráti összejövetelről, a vendégvárás egyik legnagyobb dilemmája, hogy milyen finomságokkal fogadd a vendégeket.
A kihívás még nagyobb, ha nem akarsz óriási lakomát, egyszerűen csak egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, de mégis izgalmas vendégváró fogást készítenél. Ami persze sokszor nem is önálló fogás, hanem kisebb falatkák, amiből aztán mindenki csipegethet a vendégség alatt.

Ezek a mini kosárkák pedig megfelelnek minden előbb felsorolt kritériumnak, megoldják az összes problémádat. 
Elkészítésükhöz nem kell nagy konyhai tapasztalat, csak pár klassz alapanyag, mint a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok, ami amellett, hogy ebben a receptben fantasztikus, tökéletes választás saláták vagy tészták mellé, de egy finom körettel főételnek is. 

A Garden Gourmet növényi alapú termékek hozzájárulnak a napi fehérjebevitelhez, és kreatív és ízletes lehetőségeket kínálnak vegetáriánusok, illetve akár flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatásáért.

Vegetáriánus vendégváró kosárkák

Vegetáriánus vendégváró kosárkák

6

Hozzávalók

  • 1 csomag Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok
  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 g brokkoli
  • 6 db szárított paradicsom
  • 100 ml növényi ital
  • 100 ml növényi főzőkrém
  • 50 g reszelt sajt vagy növényi sajtalternatíva
  • 1 ek étkezési keményítő
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés olaj a muffinformák kikenéséhez

Elkészítés

  1. A brokkolit szedd apró rózsákra, és forró, sós vízben főzd roppanósra. A Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokat vágd kisebb szeletekre, hogy beleférjenek majd a kosárkákba, és a csomagoláson található leírás alapján süsd készre. 
  2. A növényi italt, főzőkrémet és a keményítőt keverd csomómentesre, sózd, borsozd ízlés szerint
  3. A leveles tésztából vágj a muffin formákba méretben illő szeleteket, kevés olajjal kend ki a formákat, és finoman a forma oldalához nyomkodva helyezd be a tészta szeleteket.
  4. Tedd a kosárkákba a száraz összetevőket (vegetáriánus pirított falatok, brokkoli, szárított paradicsom, sajt), majd öntsd rájuk a kikevert növényi krémet.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig, míg aranybarna lesz.
  6. Miután elkészült, hagyd hűlni a formákban.

Az egészségtudatos táplálkozás jegyében tálald friss salátával, amit simán elkészíthetsz, míg sülnek a kosárkák.