Elronthatatlan farsangi fánk

Recept
Farsangi fánk
Amellett, hogy elronthatatlan, még összerakni is könnyű és olyan finom, hogy biztosan sokkal többször fogod elkészíteni, mint ahány farsangi buliba elmentek.

Nincsen farsang fánk nélkül! Itt az ideje, hogy leküzdd a fánksütéssel kapcsolatos félelmeidet és kipróbáld, te milyen finom fánkot tudsz csinálni. Ez egészen biztosan a te recepted, hidd el, meg fog jönni tőle az önbizalmad. A gyerekek pedig minden héten követelni fogják tőled az ismétlést.

Túrófánk

Túrófánk

4

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 250 g túró
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek tejföl
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • kb. 6 dl olaj

Elkészítés

  1. A tészta elkészítése pofon egyszerű: keverj össze mindent 
  2. Az olajat a sütéshez öntsd egy magas falú serpenyőbe vagy lábosba, és forrósítsd fel. Vigyázz, ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megég a tészta.
  3. A tésztából olajos evőkanállal szaggasd a fánkokat az olajba. Az a jó, ha nincsenek a fánkok egymáshoz túl közel az olajban. Mivel a tészta sütés közben dagad, ne tedd tele a lábost. 
  4. Lassú tűzön süsd, hogy ne csak a külsejük legyen szép aranybarna, de belül is jól átsüljenek. Az azonban fontos, hogy mindig forró legyen az olaj, mert különben nagyon megszívják magukat a fánkok a zsiradékkal.
  5. Sütés közben nem kell piszkálni őket, a fánkok maguktól átfordulnak, és akkor vannak készen, ha aranybarnára sültek.

Ízesítsétek kedvetekre a fánkot! Pillanatok alatt el fog fogyni mind. Ez a fajta túrófánk sárgabaracklekvárral a legfinomabb - a felnőttek szerint. A gyerekek kedvéért kerüljön az asztalra a NESQUIK szirup is, nagyon jól passzol hozzá. 

A hideg téli estéken a fánk mellé egy meleg kakaó is jólesik mindenkinek. Próbáld ki a NESQUIK All Natural kakaóitalport hozzáadott cukor nélkül, amely 100%-ban természetes összetevőkből készült, nem tartalmaz hozáadott cukrot. Ízesítsd ízlés szerint!