Túrófánk

Étkezés
Túrófánk
Itt az ideje, hogy leküzdd a fánksütéssel kapcsolatos félelmeidet és kipróbáld, te milyen finom fánkot tudsz csinálni.
4

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 250 g túró
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek tejföl
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • kb. 6 dl olaj

Elkészítés

  1. A tészta elkészítése pofon egyszerű: keverj össze mindent 
  2. Az olajat a sütéshez öntsd egy magas falú serpenyőbe vagy lábosba, és forrósítsd fel. Vigyázz, ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megég a tészta.
  3. A tésztából olajos evőkanállal szaggasd a fánkokat az olajba. Az a jó, ha nincsenek a fánkok egymáshoz túl közel az olajban. Mivel a tészta sütés közben dagad, ne tedd tele a lábost. 
  4. Lassú tűzön süsd, hogy ne csak a külsejük legyen szép aranybarna, de belül is jól átsüljenek. Az azonban fontos, hogy mindig forró legyen az olaj, mert különben nagyon megszívják magukat a fánkok a zsiradékkal.
  5. Sütés közben nem kell piszkálni őket, a fánkok maguktól átfordulnak, és akkor vannak készen, ha aranybarnára sültek.