Étkezés
Itt az ideje, hogy leküzdd a fánksütéssel kapcsolatos félelmeidet és kipróbáld, te milyen finom fánkot tudsz csinálni.
4
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 250 g túró
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek tejföl
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- kb. 6 dl olaj
Elkészítés
- A tészta elkészítése pofon egyszerű: keverj össze mindent
- Az olajat a sütéshez öntsd egy magas falú serpenyőbe vagy lábosba, és forrósítsd fel. Vigyázz, ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megég a tészta.
- A tésztából olajos evőkanállal szaggasd a fánkokat az olajba. Az a jó, ha nincsenek a fánkok egymáshoz túl közel az olajban. Mivel a tészta sütés közben dagad, ne tedd tele a lábost.
- Lassú tűzön süsd, hogy ne csak a külsejük legyen szép aranybarna, de belül is jól átsüljenek. Az azonban fontos, hogy mindig forró legyen az olaj, mert különben nagyon megszívják magukat a fánkok a zsiradékkal.
- Sütés közben nem kell piszkálni őket, a fánkok maguktól átfordulnak, és akkor vannak készen, ha aranybarnára sültek.