Zserbógolyó

Étkezés
Zserbógolyó
Ha szereted a zserbót, de a vele járó macerát nem.
4
293

Hozzávalók

A golyókhoz

  • 15 dkg teljes kiőrlésű darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek sárgabarack lekvár
  • 1 ek rumaroma

A csokibevonathoz

  • 180 g étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. Daráld le a kekszet és a diót, add hozzá a baracklekvárt (lehet cukormentes is) és a rum aromát, majd kézzel jól dolgozd össze.
  2. A masszából formázz golyókat. Ehhez az kell, hogy egy jól formázható, de ne túl puha masszád legyen. Ha túl száraznak érzed, adj még hozzá lekvárt, ha túl nyúlós, dióval és keksszel korrigálj.
  3. A kész golyókat tedd hűtőbe.
  4. Vízgőz felett olvaszd meg a darabokra tört, 1 ek olajjal elkevert csokoládét.
  5. Forgasd a megolvadt csokiba villa vagy fogpiszkáló segítségével a golyókat, majd alaposan lecsöpögtetve tedd őket sütőpapírra.
  6. Hagyd egy picit dermedni, és ha szeretnéd, díszítsd a golyókat. Szórhatsz rá például diót, vagy extra csoki csíkokat húzhatsz rá.