Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Ajándéktippek házi kedvenceknek

Három hasznos tipp válogatós kiskutyákhoz

Kiskutyát vittél haza? Szeretnéd, ha szófogadó lenne? Ne feledd, az étkezéseknél is te vagy a falkavezér! Most érdemes megalapozni az étkezési szokásait!

Mit tehetsz, ha válogatós a kiskutyád? Alábbi tippjeink segítenek bevezetni a helyes táplálkozási szokásokat.
 

 

  1.  Ha alomból (vagy akár menhelyről) hazahozod az új családtagot, akkor a te felelősséged, hogy a korának, testalkatának megfelelő táplálékkal kínáld. Ha váltanál kutyatápot, akkor az első napokban (5-7 napon) folyamatosan többet-többet keverve az új tápból az eddigihez, álljatok át arra a termékre, amit választottál.
     
  2.  A nasi az nasi, az étkezés pedig étkezés. Ne lepődj meg, ha jutalomfalattal teleeszi magát, és utána otthagyja a táljában az ételt. Figyelj az étkezések és a jutalomfalatok arányára.
     
  3.  Ha nem eszik rendesen a táljából, akkor pár napig érdemes szigorúnak lenni. Az etetések időpontjában add neki oda a megfelelő mennyiséget. Hagyd kicsit magára, hogy nyugodtan ehessen, de 10 perc múlva vedd el a tálat. 1-2 nap alatt el fogja fogadni, hogy az étkezések alatt el kell fogyasztania az ételét. Ne félj, biztos nem fog ennyi idő alatt lefogyni smiley

 

Egészen más a helyzet, ha a kiskutyád kedvetlen, passzív, nem étkezik rendesen. Ilyenkor mindenképp kérj tanácsot az állatorvosodtól!

 

Nestlé tippünk
Ha a kutyaiskolához, közös játékhoz szeretnél valami igazán finomat kipróbálni, akkor szeptembertől már elérhetőek a Purina Adventuros jutalomfalatai. Jól adagolhatóak játék közben a Nugetts-ek.