Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Ajándéktippek házi kedvenceknek

Biztonsági és egészségügyi tanácsok kutyák utazásához

Az utazás és szállás megszervezése mellett fontos, hogy a megfelelő egészségügyi és biztonsági óvintézkedéseket is megtedd.

  • Utazás előtt bizonyosodj meg róla, hogy kutyád oltásai rendben vannak. Amennyiben a moszkitó szezon hamarabb kezdődik, vagy később ér véget, ott, ahová utazol, nagyon fontos gondoskodni a szívféregség elleni védekezésről!
  • Mindenképpen tegyél a kutya nyakörvére egy azonosító bilétát, melyen szerepel a neved és a címed és telefonszámod is az ország hívóazonosítójával!
  • Vigyél magaddal egy nagy, színes képet a kutyáról, és egy leírást a színéről és ismertető jeleiről, mérd meg a súlyát és a magasságát. Ha elveszne, ezek az információk segítik a keresést.
  • Vidd magaddal a kutya oltási könyvét és egészségügyi igazolását. Bármikor szükség lehet rá akár útközben, akár már a célállomáson. 
  • Mindenképp pakold el a kutyád tálkáit, a felszerelést, ami az ápolásához szükséges, és minden olyan gyógyszert, amire szüksége lehet.
  • Ha nem vagy benne biztos, hogy az étrendjét képző eledelek megtalálhatóak a célállomáson is, inkább vidd magaddal. Ha a kutya nem fogad el másmilyen eledelt, vagy az idegen, új étel nem ízlik neki, az könnyen kellemetlenségeket okozhat.
  • Az úti cél elérése után ügyelj rá, hogy minden szabályt betarts. Ha egyedül kell hagyni a kutyád, inkább tereld a hordozójába, vagy találj neki egy elkerített helyet, hogy véletlenül se tudjon elkóborolni.
További információ a szükséges dokumentumokról és igazolásokról az EU vonal oldalán. Érdemes utánanézni mielőtt az ember elkezdi szervezni az utat, a szabályok országonként változhatnak!