Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

6 dolog, amire figyelj, hogy elkerüld az emésztési panaszokat

3+1 tipp az egyszerű házi pizzához, ami a kiegyensúlyozott étrendbe is beillik

Szárított termékek a konyhában

Ízletes, gyorsan elkészíthető ételek a konyhából ismerős alapanyagokból, tartósítószer nélkül.

A háziasszonyok gyakran alkalmazzák a szárításos technikát a konyhában. A szárított zöldségeket tartalmazó kész levesporok, alapok és egyéb konyhai termékek készítése hasonló eljárás, mint a gyümölcsök aszalása, a zöldfűszerek szárítása. Az élelmiszerek feldolgozásának, így a szárításnak is alapvető célja, hogy megakadályozzuk a romlást okozó baktériumok elszaporodását.


Minden a MAGGI-val kezdődött

 

A MAGGI kocka létrejötte az ipari forradalomnak és a nők foglalkoztatásának köszönhető. Julius Maggi ugyanis felismerte, hogy a dolgozó nőknek nincs ideje órákat a konyhában sürögni-forogni, ezért olyan minőségi élelmiszert akart készíteni, mely segítségével könnyen és gyorsan készül el a finom vacsora. Így készültek el az első alapanyag keverékek, melyekből egyperces leveseket lehetett készíteni. 

1912 óta a MAGGI is a Nestlé termékcsalád tagja, és azóta fejleszti és bővíti a szárításos eljárással készült termék kínálatot. 

 

Termékek természetes összetevőkből

 

Természetesen a termékek fejlesztését és receptúráját nagyban befolyásolják az aktuális fogyasztói igények és irányzatok. Ennek megfelelően a praktikum mellett a termékek célja a kulináris élvezet nyújtása finom, változatos ízekkel, valamint a kiegyensúlyozott étrend támogatása. Ennek szellemében a magyar fejlesztői csapat is dolgozik azon, hogy a magyar ízlésvilág kiszolgálása mellett, a nemzetközi trendeknek és szabályozásoknak megfelelően a termékek só és zsírtartalmát is optimalizálja.

Az „újratöltve” termékek kifejlesztésénél, és a régi receptúrák újragondolásánál ezért azon van a hangsúly, hogy a fogyasztók számára  idegenül csengő, ismeretlen összetevők helyett a konyhából is ismerős alapanyagokat használjunk, emellett a Nestlé tápanyag-profilozó rendszer segítségével felügyeljük az élelmiszerek tápanyag tartalmát is. Mint a többi szárításos technológiával készült termékünk, a MAGGi Újratöltve krémlevesek és alapok sem tartalmaznak hozzáadott tartósítószert.

A Nestlé dietetikusai és táplálkozástudományi szakemberei nap, mint nap azon dolgoznak, hogy a modern háziasszonyok gyorsan, változatos, finom és a kiegyensúlyozott étrendbe beilleszthető fogásokat tudjanak varázsolni az asztalra.

#NyisdKiANestlét