Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

6 dolog, amire figyelj, hogy elkerüld az emésztési panaszokat

Erre csörög a dió, arra meg a mogyoró

Így csomagolunk mi

Less be a kulisszák mögé #NyisdKiANestlét

Csomagolás a Nestlé gyárakban

Ellátogattunk a Nestlé összes hazai gyárába, ahol többek között a csomagolási és minőségellenőrzési folyamatokat is testközelből figyelhettük meg.

Bár nem közvetlenül a csomagoláshoz kapcsolódik, mégis fontos a termékek minősége szempontjából, hogy az összes, gyárakba érkező alapanyag szigorú minőségellenőrzésen esik át. A Nestlé a beszállítóival szemben is szigorú követelményrendszert állított fel.

Ugyanúgy szigorú előírások vonatkoznak az alapanyagok helyes és higiénikus tárolására és mozgatására is. 
A higiénia egyébként az összes gyár területén sarkalatos pont, minden dolgozó és látogató számára kötelezően betartandó előírások sora biztosítja fogyasztóink számára a termékek megfelelő minőségű, szakszerű előállítását.

Terméktől és munkafolyamattól függően váltakoznak a gépi és manuális gyártási- valamint csomagolási folyamatok. Míg a 3in1 kávékat gépek töltik a tasakokba, a Smarties cukorkákat kézzel töltik kollegáink a csokitojások vagy csokimikulások belsejébe. A leveskockák csomagolása gépi folyamat, a csokitehenet viszont kézzel csomagolják és fényesítik Diósgyőrben

A gyártási-csomagolási folyamat végén viszont minden termék egy gépi ellenőrzésen megy keresztül, ahol a gép a legkisebb súlyeltérést is észleli, eltérés esetén pedig a terméket manuálisan ellenőrzik.

 

Mi kerül a termékek csomagolására?

A termékek csomagolásán feltüntetett információ kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen vásárlóink ez alapján tudnak tájékozódni a termék jellemzőiről. 

Fontosnak tartjuk, hogy a lehető legrészletesebben és legérthetőbb módon tájékoztassuk vásárlóinkat termékeink összetételét, elkészítését és adagolását illetően, hogy tudatos vásárlóként a számukra legmegfelelőbb döntést tudják meghozni.

Termékeink összetételét egy belső tápanyag-profiló rendszer segítségével fejlesztjük, mely kritériumai többek között a WHO ajánlásán alapulnak.

Termékcsomagolásainkon az összetevőkön túl az energiabevitel és tápanyagok mennyiségéről is találhatók információk. Egy gabonapelyhes dobozon megtalálod azt az információt is például, hogy egy adag gabonapehely elfogyasztásával a napi javasolt szénhidrátmennyiség hány százalékát fedezed. 

A tápanyaginformáció mellett termékeinken megtalálhatod a javasolt adagmennyiséget is, hogy könnyebb legyen a mértékletes táplálkozást követni. Így a gabonapehely példájánál maradva, nem csak grammban, hanem könnyebben értelmezhető egységben, például evőkanálnyi mennyiségben is jelöljük a javasolt adagolást. Ne feledd, az ajánlott adagnagyság sok esetben más a gyerekek és felnőttek számára. Ehhez szintén a csomagoláson találsz iránymutatást.

 

Milyen érdekességeket mutat még a csomagolás? 

Gabonapelyheinket és Nesquik kakaó italporainkat vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítottuk, melyekről szintén a csomagoláson találsz bővebb információt.

Tudtad? 
MAGGI termékeink a szárításos és hőkezeléses technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, amit szintén feltüntetünk a csomagoláson.

A Nestlé termékek csomagolásain is megtalálhatók azon tápanyagösszetételi- és adagolási információk és étkezési javaslatok melyek segítik vásárlóinkat a tudatos döntések meghozatalában.
A kötelező előírásokon túlmenően pedig több termékünk csomagolásán feltüntetjük az egy adagra vetített tápanyagtartalmat is, ami segítséget nyújthat a kiegyensúlyozott étrend megtervezésénél.