Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Édes íz kevesebb cukorral

Édesen, kevesebb cukorral

Gondoltad volna, hogy a Mikulás és a Húsvéti Nyuszi igazi segédei

…a Nestlé diósgyőri gyárában dolgoznak? A Nestlé csoporton belül ez az egyetlen kizárólag üreges csokifigurát gyártó üzemünk, számtalan érdekességgel, amire nem is gondolnál. Nézd meg a frissen forgatott videónkat!

 • Az itt gyártott figurák a hazai boltok mellett még 25 másik ország üzleteibe, majd onnan rögtön csizmákba, kéményekbe, nyuszi járta bokrokba kerülnek.
   
 • Olyan országokban is a nálunk készült csoki Mikulást és nyuszit kaphatják a gyerekek, mint Brazília vagy Japán.
   
 • El sem hinnéd, mennyit utaznak ezek a figurák. Először a német Bremerhavenbe érkeznek, ahonnan hajón, speciális hűtőkonténerekben jutnak el akár Új-Zéland partjaiig is. Valld be, hogy ez már majdnem annyira mesés, mint szánon repülni az égen, sajnos annyira azért nem gyors smiley.
   
 • Ha már a gyorsaságról beszélünk, akkor nem véletlen, hogy amikor ezt a cikket olvasod októberben, Diósgyőrben a szorgos kezek már húsvéti csibéket, tojásokat csomagolnak. Ha a Húsvéti Nyuszi nem késhet, akkor mi sem tehetjük meg!
   
 • A diósgyőri gyárban kizárólag valódi tej- és étcsokoládéból készült csokifigurák készülnek. De sok érdekes ízesítést is itt fejlesztettünk. Innen indultak útjukra a keksszel, mogyoróval, gabonapehellyel dúsított csokifigurák is.
   
 • Nem minden országban ugyanazt a típusú csokit szeretik. Érdekes, hogy mekkora különbségek vannak akár Európán belül is. Míg Németországba mentolos étcsokoládés figurákat szállítunk nagyobb mennyiségben, addig Nagy-Britanniában a fehér csokis a kedvenc.
   
 • A csokifigurák formáját is a kollegáink alakítják ki – a csokigyárban megbújik egy szobrászműhely is! Ha belépsz, akkor hófehér gipsz Mikulások, nyuszik, barikák fogadnak, akik a rajzasztalról életre keltek, hogy végül csokiba öntve, fényes fóliába csomagolva hagyják el Diósgyőrt.
   
 • Egy figura kialakításánál fontos a nagysága, vastagsága és a csokimassza jellege. Ez elsőre elég szakmai, de arra gondolj, amikor beleharapsz a figurába, ahogy roppan a szádban, ahogy könnyen olvad – ezek ugyanúgy hozzájárulnak a csokifigurák okozta élményhez, mint a finom csoki íz.
   
 • Diósgyőri gyárunkban évente több mint 4300 tonnányi csokoládéfigurát gyártunk. 
   
 • A csokoládéfigurák gyártására és csomagolására nem véletlenül szánnak kollégáink nagy figyelmet: nagy öröm olyan termékek útját végigkísérni, amikre gyerekek várnak évről-évre.