Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Alma vagy körte?

Tények és tévhitek a vitaminokról

Gabonapelyhek az asztalon

Napindító étkezésünk a reggeli. A Nestlé gabonapelyhek pedig főleg a reggeliző asztal szereplőiként vannak jelen a konyhában. Nézd meg videónkat, és tudj meg róluk többet.

 

 

A Nestlé és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közös felmérése szerint minden harmadik kisiskolás üres gyomorral indul el otthonról.
A kisgyerekek egészséges fejlődéséhez azonban elengedhetetlenül fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot kapjanak, és ebben a reggelinek is nagyon fontos a szerepe. Emellett a hazai táplálkozási szokásokkal kapcsolatban elmondhatjuk, hogy nem elegendő az élelmi rostfogyasztásunk. A rostbevitel növelését a teljes értékű gabonák fogyasztása is segíti.

 

Mivel járulnak hozzá a Nestlé gabonapelyhek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz?

 

  • Fontos, hogy gabonapelyheink ízletesek legyenek, és megfeleljenek a fogyasztóink elvárásainak, ezért gabonapelyheink kizárólag természetes aromákat tartalmaznak.
  • Folyamatosan fejlesztünk termékeket a speciális táplálkozási igénnyel rendelkezők számára. Gabonapelyheink közül a Nestlé CORN FLAKES termékeink gluténmentesek.

Fontos nekünk, hogy termékeink ne csak finomak és magas minőségűek, de egyre kedvezőbb összetételűek és tápértékűek is legyenek. 

A Nestlé tápanyag-profilozó rendszer segítségével követjük és fejlesztjük az egyes termékek és termékkategóriák tápanyagtartalmát. 

  • Ennek a folyamatnak az eredménye, hogy 2012-2016 között csökkentettük a gyerekeknek szánt és a Fitness gabonapelyhek hozzáadott cukortartalmát.
  • Növeljük a gyermekeknek szánt termékeink teljes értékű gabonatartalmát és optimalizáljuk ásványi anyag- és vitamin összetételüket. A gyermekeknek készült gabonapelyhekben a teljes értékű gabona az első számú összetevő. Emellett 9 hozzáadott vitamin és ásványi anyag is található bennük.
  • Termékcsomagolásainkon, így a gabonapelyhek dobozán is részletes információkat adunk, ami segíti a vásárlót a tudatos választásban és a mértékletes táplálkozásban. Így a tápérték táblázat, az összetevők részletes leírása és az allergének felsorolása mellett feltüntetjük az adagolási javaslatot is.


Ezek alapján gondoljuk, hogy egy tál gabonapehely sovány tejjel vagy joghurttal, egy kis gyümölccsel, és egy pohár folyadékkal jó választás lehet a sietős reggeleken napindító étkezésnek.