Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Macska pórázon

Karácsonyi kényeztetés házi kedvenceknek

Tippek lakásban tartott cicákhoz

Egy lakásban tartott macska extra figyelmet igényel, hiszen olyan körülményeket kell teremteni, amelyek pótolhatják a külső világ nyújtotta ingereket.

Mozogni és szórakozni bizony kell

A macskáknak biztosítani kell a megfelelő mozgást és szórakozást. Ez részben megoldható a boltokban is kapható, de otthon is előállítható, mászó és kaparó felülettel rendelkező építményekkel. Viszont mindenképpen érdemes időt és figyelmet szánni a cicára. Olyan apróságok, mint egy összegyűrt papír vagy egy ideiglenesen kihelyezett kartondoboz/papírzacskó is újdonságot és nagyszerű játékot jelentenek számukra. Köss valamit egy madzagra és elégítsd ki a bennük lévő vadászt!

Add meg a császárnak, ami a császáré!

A macskák sok szempontból az élet császárai, és nekik is szükségük van a saját terükre. Ha mód van rá, biztosíts számukra egy olyan sarkot, amely csak az övék. Nyugodtam gondolkozhatsz függőlegesen is, ezek az állatok kifejezetten szeretik a magas helyeket. 
Az együttélés fontos pontja a megfelelő alom kialakítása. Mindenkinek tudjuk ajánlani az olyan almos megoldásokat, amelyek tetővel, ajtóval és önmagában tárolható alomlapáttal rendelkeznek.

Óvatosan a körmökkel!

A cicák a szabadban a sok mozgással, mászással és fák felhasználásával önmaguknak megoldják a körmeik kezelését. Lakáson belül fontos, hogy erre megfelelő felület (kaparó fa) álljon rendelkezésre. Készen kell állni arra is, hogy ebbe a folyamatba te is besegíts megfelelő körömvágó eszközzel, különben a kedvenc bútordarabjaid, szőnyeged vagy függönyeid is áldozatul eshetnek a macska pedikűrjének.

Először bízd állatorvosra vagy hozzáértő állatkozmetikusra a körömvágást! Ha nem vagy magabiztos, vagy a macskád nem tűri ezt a programot, kérd meg erre inkább a szakembert, ne okozz véletlenül sérülést.