Ajándéktippek házi kedvenceknek

Mire jó a macskaajtó?

Tippek lakásban tartott cicákhoz

Egy lakásban tartott macska extra figyelmet igényel, hiszen olyan körülményeket kell teremteni, amelyek pótolhatják a külső világ nyújtotta ingereket.

Mozogni és szórakozni bizony kell

A macskáknak biztosítani kell a megfelelő mozgást és szórakozást. Ez részben megoldható a boltokban is kapható, de otthon is előállítható, mászó és kaparó felülettel rendelkező építményekkel. Viszont mindenképpen érdemes időt és figyelmet szánni a cicára. Olyan apróságok, mint egy összegyűrt papír vagy egy ideiglenesen kihelyezett kartondoboz/papírzacskó is újdonságot és nagyszerű játékot jelentenek számukra. Köss valamit egy madzagra és elégítsd ki a bennük lévő vadászt!

Add meg a császárnak, ami a császáré!

A macskák sok szempontból az élet császárai, és nekik is szükségük van a saját terükre. Ha mód van rá, biztosíts számukra egy olyan sarkot, amely csak az övék. Nyugodtam gondolkozhatsz függőlegesen is, ezek az állatok kifejezetten szeretik a magas helyeket. 
Az együttélés fontos pontja a megfelelő alom kialakítása. Mindenkinek tudjuk ajánlani az olyan almos megoldásokat, amelyek tetővel, ajtóval és önmagában tárolható alomlapáttal rendelkeznek.

Óvatosan a körmökkel!

A cicák a szabadban a sok mozgással, mászással és fák felhasználásával önmaguknak megoldják a körmeik kezelését. Lakáson belül fontos, hogy erre megfelelő felület (kaparó fa) álljon rendelkezésre. Készen kell állni arra is, hogy ebbe a folyamatba te is besegíts megfelelő körömvágó eszközzel, különben a kedvenc bútordarabjaid, szőnyeged vagy függönyeid is áldozatul eshetnek a macska pedikűrjének.

Először bízd állatorvosra vagy hozzáértő állatkozmetikusra a körömvágást! Ha nem vagy magabiztos, vagy a macskád nem tűri ezt a programot, kérd meg erre inkább a szakembert, ne okozz véletlenül sérülést.