Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Táborba a gyerekkel?

4 tuti tipp apák napjára

Te kis tökfej

A Halloween legfontosabb jelképe a faragott töklámpás, melyet a ház ajtaja elé, a teraszra, vagy akár a lakásba is tehettek.

A Halloweenről sokan gondolják, hogy egy tipikus amerikai ünnep, pedig gyökerei egészen a római időkre nyúlnak vissza. Bár az igaz, hogy jellemzően az angolszász országokban ünneplik, ma már az egész világon, így nálunk is elterjedt. 


Faragjatok töklámpást!
 

Ez egy igazi családi program. A töklámpás kifaragása nem veszélytelen művelet, ezért azt kisgyerekekre ne bízd. Az előkészítésben azonban ők is segíthetnek, míg a felnőttek a faragással vehetik ki a részüket a közös „barkácsolásból”.
 

A töklámpás így készíthető el:
 

  1. Filctollal rajzold rá a mintát (szemek, orr, száj) a tökre. Ez csinálhatják a gyerekek, sablon előrajzolásával, vagy közvetlenül a tökre rajzolva.
  2. Vágd le a tök tetejét!
  3. Kanalazd ki a tök belsejét! - Ezt a feladatot is rábízhatod a gyerekekre.
  4. Vágd ki a tököt!
  5. Tegyél teamécsest a belsejébe!
     
Ha nem szeretnél farigcsálni, csak egy jó kreatív programot szeretnél a gyerekeknek, fessetek! Akár az egész tököt be lehet színezni, de elég az is, ha rémisztő arcot festetek neki.

 

Nestlé tippünk
A kreatív készülődés közben jól fog esni eg kis kényeztetés! A gyerekeknek készíts egy bögre forró Nesquik kakaót, de magadról se feledkezz el! Egy bögre NESCAFÉ után biztosan jobban megy a faragás. smiley Ha kipróbálnátok egy szuper újdonságot, akkor a dobozos NESQUIK kakaóitalt mindenképp szerezd be. Praktikus csomagolásának köszönhetően iskolába, edzésre, kirándulásra vagy bármilyen külső programra könnyen magatokkal vihetitek.