Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Természetközeli karácsonyfadíszek

Így teheted ünnepivé a gyerekek kakaóját

Szuper ajándék csomagolási tippek

Egyszerű, de látványos csomagolási ötletek, amikkel öröm lesz az ünnepi készülődés.

Vitathatatlan, hogy egy gyönyörűen csomagolt ajándék a karácsonyfa alatt nagyon csábító, már-már el is viszi a show-t az ajándék elől. De az is biztos, hogy fölösleges óriási költségekbe verni magad, ami a csomagolóanyagokat illeti, hiszen a végén mégiscsak széttépve a kukában végzik.

Ezért gyűjtöttük össze ezeket az otthon, gyerekekkel is egyszerűen elkészíthető csomagolási ötleteket. Szuper kreatív program, látványos eredménnyel, óriási sikerrel, költséghatékonyan.

Ajándék csomagolási tippek

Egyszerű, de nagyszerű csomagolási technikáink elsajátításához általában egy egyszerű csomagoló papíron kívül csak egy-két olyan eszközre vagy alapanyagra lesz szükség, ami vagy van otthon (pl. ceruza, filctoll, olló, madzag), vagy nagyon könnyen és olcsón beszerezhető (pl. termények, fenyőág, szalag).

Mazsolázz fenti képgalériánkból a szebbnél-szebb csomagolások közül, és ne feledd, egy kis kreativitással te is profi díszcsomagoló lehetsz.

Egy pár alapszabály, hogy könnyebben menjen

 1. A kevesebb néha több! Igaz ez a csomagolásra is. Használj egyszínű, vagy egyszerű mindájú csomagolópapírt. A natúr vagy fehér papíron csodásan mutatnak a színes szalagok vagy a bogyók, ágak is.
   
 2. Kösd össze a kellemeset a hasznossal! A gyerekekkel biztosan szívesen sétáltok az utcán, barangoltok a természetben. És ők aztán imádnak terményeket, lehullott faágakat, faleveleket gyűjteni. Milyen jól jönnek ezek ajándék csomagoláskor, vagy lakásdekoráció készítéskor!
   
 3. Ehető csomagolás? Bizony! Ha már úgyis mézeskalácsot sütsz a családdal, tegyél félre egy pár kilyukasztott mézeskalácsot, és egy madzagra kötve dekoráld ezzel a csomagot.
   
 4. Személyes üzenetek… Akkor lesz igazán személyes az ajándék, ha már a csomagoláson is látszik, hogy az ajándékozottra gondoltál. Filctollal, vagy nyomdával egy-egy személyes üzenetet is írhatsz a csomagolópapírra, vagy akaszthatsz rá személyre szabott kísérő kártyát
   
 5. Édes pillanatok. Ha már a csomagolással is kényeztetnéd szeretteidet, használj kis csokikat a díszítéshez.

 

Díszítsd a csomagot saját készítésű porcelán gyurma díszekkel, amiket aztán a karácsonyfára is felakaszthattok. A porcelán gyurma készítés megint egy olyan DIY program, amit gyerekekkel is végezhetsz.

 

Nestlé tippünk
Még nem szerezted be az összes ajándékot? Soroztaunk további részeiben ehhez is van pár tippünk. Ha pedig csak egy kis figyelmességgel lepnél meg valakit, akkor egy desszert válogatás mindig jó ötlet! Ismered új L'Atelier desszertjeinket? Karamell, mandula, mogyoró, málna - gondosan válogatott összetevők, mennyei csokoládéba zárva, mindez elegáns csomagolásban. Kell ennél több?Galéria képek forrása: Pinterest