Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ha grillezel, ezeket ki ne hagyd!

Grilleztél már gyümölcsöt? Ideje kipróbálni!

Kezdődik a grillszezon. Így válassz grillsütőt

Itt a jó idő, ideje kihelyezni a konyhát a szabadba Készülj fel te is, hogy bármikor összedobhass egy klassz grill menüt.

Sokan azt gondolják, hogy a grillezés azok kiváltsága, akiknek kertjük van. Pedig ez nem így van. Egészen mini terasz is elég ahhoz, hogy grillezni tudj. Ha elektromos grillsütőt veszel, az a lakásban, a konyhában is remekül működik.

Grillsütőt, de milyet?

  • Ez alap a grillezéshez. Érdemes előre végiggondolni a következő szempontokat vásárlás előtt, és ez alapján meghozni a döntést:
  • Először is el kell döntened, hogy faszénnel vagy gázzal működő, esetleg elektromos grillsütőt szeretnél. Ezek nem csak működésükben, de az elkészült ételek ízvilágában is különböznek. Az elektromos grillen készült ételeknek nem lesz az a „füstös” aromája, ami a faszénen sült ételek jellemzője.
  • Jellemzően hány főre szoktál főzni? Ez nagyon fontos tényező a sütő méretének kiválasztásához. 
  • Hol szeretnél sütni, és mennyi helyed van. Ha a lakásban szeretnél grillezni, egyértelműen az elektromos grill a te eszközöd. A faszenes grillsütőkből találsz olyat, ami egészen kis teraszon is elfér. Gázsütőből is van kisebb méretű, itt a gázpalack elhelyezése a kérdés. Ne csak a palack méretére, de biztonságos üzemeltetésére is gondolj!
  • Hol fogod tárolni a sütőt, amikor nem használod? Az elektromos sütőknél ez szintén nem jelent nagy gondot, mert ezek akár a konyhaszekrényben is elférnek, de a faszenes és gázsütők esetében már fontos szempont lehet. 
  • Mire figyelj mindenképp?  Ilyen például a jó minőségű sütőfelület, az állítható magasságú grillrács, a könnyű tisztíthatóság, a szellőző fedő vagy elektromos grillnél az állítható hőmérséklet.