Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Villámgyors csokis piskóta alapösszetevőkből

Extra kakaós túrószelet, az új kedvenc

Ajándék ötletek haspókoknak - Trüffel golyó házilag

Az egész családot és a barátaidat is leveszed majd a lábukról, ha saját készítésű csokoládéval kínálod őket. Egyszerű trüffel és marcipános bonbon recept következik.

Sokszor a megfelelő ajándék kiválasztása nem is olyan nehéz dolog, mint gondolnád. Főleg, ha olyannak szeretnél ajándékot adni, aki szereti a hasát. És a csokit! Mert akkor nincs más dolgod, mint készíteni pár trüffel golyót vagy marcipános bonbont. Vegyél hozzá egy szép dobozt, selyempapírt, és ezzel a gyönyörű csomagolással és a saját kezűleg készített ajándékkal máris levetted a lábáról a szerencsést. Ha pedig egyszerre nagyobb adagot készítesz, akár az egész baráti társaság karácsonyi meglepetéseit is kipipálhatod. 

A csokoládékészítés legfontosabb része az alapanyagok kiválasztása, a siker ugyanis nagymértékben múlik azon, hogy milyen minőségű hozzávalókat használsz fel. Ha még soha nem próbáltál bonbont készíteni, először trüffellel kezdd! Viszonylag egyszerű a receptje és garantált a siker, az ízesítéssel játszva pedig rengeteg változatát elkészítheted.

Trüffel golyó készítése (20 db)

Hozzávalók
1 tábla BOCI étcsokoládé
180 ml tejszín
2-3 ek Szerencsi kakaó

  1. Melegítsd fel 180 ml tejszínt, és olvaszd fel benne a darabokra tört BOCI étcsokoládét. Vigyázz, hogy ne forrjon fel, mert a csokoládé szerkezetének nem tesz jót a túl magas hőmérséklet. 
  2. Ha szeretnéd ízesíteni, válassz valamilyen különleges aromát. Használhatsz narancshéjat, fahéjat vagy vaníliát és chilit is. 
  3. Ha teljesen felolvadt a csoki, vedd le a tűzről és tedd fagyasztóba a krémet. Fontos, hogy hirtelen hűljön le, de vigyázz, hogy ne fagyaszd meg! Néha keverj egyet a krémen, így homogénebb állaga lesz. A massza akkor kész, amikor már nem tudod keverni, de még formázható, gyurmaszerű.  
  4. Tegyél a belsejébe mogyorót vagy aszalt gyümölcsdarabokat.
  5. Az elkészült trüffel golyókat forgasd meg Szerencsi kakaóporban.

Egyszerű marcipános bonbon recept (20 db)

Ha biztosra akarsz menni, és gyors eredményt szeretnél, vásárolj kész rúd marcipánt az ajándék bonbonhoz. Ez kézzel kicsit átgyúrva könnyen formázható. Készíthetsz sokféle formát a legegyszerűbb golyóktól az egész bonyolult alakzatokig.

Hozzávalók
2 rúd marcipán
1 tábla BOCI étcsokoládé

  1. A bevonathoz melegíts fel gőz fölött egy tábla BOCI étcsokoládét, és hagyd kicsit lehűlni annyira, hogy még folyékony legyen (ha nagyon forró, nehéz vele dolgozni). 
  2. A marcipán darabokat egyenként mártsd bele az olvasztott masszába, majd tedd tálra, és hűtsd le őket a hűtőben. 
  3. Amikor megdermedt a bevonat, egyenként csomagold szép, csillogó papírba, vagy tedd ízlésesen egy díszdobozba őket.

Ha akit megajándékoznál, szeret a konyhában sürögni-forogni, érdemes körülnézned pár tippért Ajándékötletek konyhatündéreknek című cikkünkben!