Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

3 lakásdekoráció levendulából, amit gyerekekkel is elkészíthetsz

Természetközeli karácsonyfadíszek

3 ötletes karácsonyi lakásdísz, amit gyerekkel is elkészíthetsz

Szívesen díszítenéd otthonod saját készítésű alkotással?  Dobjátok fel a karácsonyi dekorációt néhány közösen készített lakásdísszel!

Ezekhez az egyszerű, de mutatós lakásdíszekhez még különleges kézügyesség sem szükséges, elég, ha beszerzed az alapanyagokat és már indulhat is a közös alkotás. Gyerekeid biztosan büszkén mutatják majd az ünnepek alatt ismerőseiteknek a közösen alkotott műveket.

Hógömb

  1. Először is válasszatok ki egy nektek tetsző, szép formájú befőttes üveget. Találjátok ki, mit szeretnétek a gömbbe tenni. A variációk száma végtelen, de lehet akár mini karácsonyfa, Lego figura, műanyag vagy kerámia angyalka. Ha kiválasztottátok, gyermeked ragassza az üveg kupakjára vízálló ragasztóval.
  2. Ezután töltsd háromnegyedig az üveget desztillált vízzel és adj hozzá 2 kanál glicerint. 
  3. Szórjatok bele kókuszreszeléket és csillámport, majd keverjétek össze. Ha úgy látod, hogy nem száll elég szépen a hó, akkor tegyél bele még egy kis glicerint, majd öntsd tele az üveget és erősen zárd le. 
  4. Ezután már csak egy szalaggal díszítsétek az üveget és kész a saját, egyedi hógömbötök.

Filc figurák

  1. Szerezz be különböző színű filceket, cérnákat, gombokat, gyöngyöket. A filcre rajzold rá a kívánt formát kétszer, a gyerekek pedig vágják ki a formát.  
  2. A két filcdarabot varrd össze, de mielőtt lezárnád, tömjetek bele egy kis vattát.
  3. Már csak a díszítés van hátra és el is készült az egyedi karácsonyfa, szívecske, csillag, rénszarvasfej, bármi, amit kitaláltatok. 

Karácsonyfadíszként is használhatjátok, de a lakás bármely pontjára felakaszthatjátok, biztosan mosolyra fog deríteni benneteket amint meglátjátok.

Karácsonyi hangulatvilágítás

Egyszerű, de nagyon látványos dekoráció. Keress egy felfelé szélesedő vázát, karácsonyi égősort és néhány színben passzoló gömb alakú karácsonyfadíszt. Tedd be őket a vázába és már kész is az egyedi karácsonyi hangulatvilágításotok. 
 

Még szebb lesz, ha megkéred a gyerkőcöket, hogy üvegfestékkel rajzoljanak csillagokat, hópelyheket a váza falára.

 

Nestlé tippünk
Készítés közben készíts magadnak egy finom kávét, a gyerekek pedeg biztos örülni fognak egy bögre forró kakaónak vagy néhány kocka finom Boci csokinak, ami most már olyan különleges ízekben is kapható, mint a Banánhajó, Rigó Jancsi vagy Túrógombóc.