Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Kutya a kertben

Pontosan mi történik a kutyaiskolában?

Mik azok az alapfeladatok, amiket minden kutyának meg kell tanulni? Egyáltalán milyen a kutyaiskola?

Az iskolában csakúgy, mint az óvodában, gyakorlatok követik egymást, ezeket a gyakorlatokat szakítják meg a játékidők. Az ovival ellentétben itt már hosszabb az egyhuzamban tanulással töltött idő, de a játékra is bőven van alkalom. 

Az iskolának - mint az emberek esetében - különböző szintjei vannak, egy-egy szintet vizsgával kell lezárni, ezután kezdhetjük el a magasabb fokú tanfolyamot. Az alapfokú tanfolyamon a gazdik megtanulják, hogyan érjék el kutyájuknál, hogy az üljön, feküdjön, egy helyben maradjon. 

Az egyik legfontosabb feladat, amelyet mindenképpen meg kell tanítani a kutyának - akár jársz vele iskolába, akár otthon tanítod - a behívás, tehát hogy bármilyen körülmények között odajöjjön hozzád, ha hívod. Ennek nagyon nagy haszna van, főleg a kutya biztonsága szempontjából. 

Sok gazdi életét megkeseríti, hogy nem tudnak nyugodtan pórázon sétálni, mert a kutya húz, ha más kutyák mellett halad el, szinte kitépi a kezüket, ebben is segíthet a kutyasuli. A kutyád megtanul lábad mellett, nyugodtan, pórázon sétálni, a körülményektől függetlenül.

A haladóbb tanfolyamokon a tudásodat elmélyítheted, például megtaníthatod kutyádnak, hogyan sétáljon lábad mellett póráz nélkül is. Ez természetesen már nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy kedvenceddel harmóniában élj. 

Az iskolába járás azonban sokszor a gazdi számára is szenvedéllyé válik. A szabadban a kutyákkal való foglalatosság igazán élvezetes, főleg, ha közben hasonló érdeklődésű emberek társaságában is töltheted az időt. Ezért sokan még akkor is járnak kutyaiskolába, ha ebük már rég megtanulta a leckét…
 

Nestlé tippünk
Kutyusod tanításához egészen biztosan szükséged lesz jutalomfalatokra. Érdemes olyan jutalomfalatot beszerezned, ami amellett hogy örömet okoz, kedvenced egészségére is jó hatással van. A porózus, rágós textúrájú Purina® DentaLife® fogápoló rágófalatunk a legújabb innováció a kutyák szájápolása terén. Napi használat esetén megtisztítják még akár a lepedék- és fogkőképződésnek leginkább kitett, nehezen hozzáférhető fogakat is. Kutyád pedig imádni fogja!