7+1 tipp gumicsizmás kutyasétáltatáshoz

Kisállat
7+1 tipp gumicsizmás kutyasétáltatáshoz
Ha esik, ha fúj, sétálni mindig menni kell. Szerezz be egy kényelmes gumicsizmát, és nézd meg tippjeinket, hogyan lehet kellemesebb ez a program!
  • Esős, szeles időben öltözz fel rendesen, rétegesen! Hiába csak 5 percre akarsz leugrani a kutyáddal a legközelebbi bokorig, legalább addig sem fagyoskodsz!
  • Ha tényleg gumicsizmát választottál, akkor ne feledkezz meg a dupla zokniról! Félretéve a viccet, fontos, hogy ne fázz fel! Ha a kutyafuttatóban szaladgál a kutyád, akkor ő nem fog fázni, ellenben te ott fogsz egyhelyben toporogni!
  • Sétához vigyél termoszt, és persze benne kedvenc forró italodat! A NESCAFÉ Dolce Gusto termoszok csodaszépek, és melegen tartják a tejeskávét, forró teát, vagy akár a forró kakaót is. El sem hiszed milyen jól fog esni…
  • Ha kicsi, fázós, rövidszőrű a kutyád, adj rá is kabátot! A kutyák is meg tudnak fázni, ami egyikőtöknek sem lesz kellemes. Hasonló okokból töröld meg rendesen, ha hazaértetek, és tisztítsd le a lábait is!
  • Ha kutyád kistestű, idős vagy beteg, mindenképp figyelj arra, hogy ő a hideg időjárást valószínűleg nehezen viseli. Fokozottan igaz ez akkor, ha napközben a jó meleg szobában él. Szerezz be neki is meleg ruhát, kutyakabátot, kutyapulóvert!  
  • Alacsony, illetve csípőfájós kutyusoknak, válassz olyan szabású ruhát, ami a hasukat illetve a hátsójukat is takarja.
  • Inkább készülj fel rá, és menjetek egy hosszabb kört, mint több rövid kiszaladással próbáld megoldani a helyzetet. A séta nem csak a dolguk elvégzésére van, a kutyáknak is jár a mozgás, utána sokkal nyugodtabbak lesznek, és a kondíciójuk megőrzése miatt is fontos.

+1  Még esőben, latyakban is az tartsa benned a lelket, hogy a séta nem csak a kutyádnak tesz jót! A rendszeres mozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része!

A kutyasétáltatásnak időjárástól függetlenül megvannak a saját szabályai. Fontos, hogy figyelj a kutyádra, a környezetedre, a kutyás és „nem-kutyás” járókelőkre is. Hasznos tanácsokat olvashatsz a Purina PRO Plan oldalon ebben a témában is!