Macskák az ablakban

Kisállat
Macskák az ablakban
Szeret a cicád az ablakban ülni? A friss levegő, a látvány és a kinti zajok izgalmasak lehetnek számára. Még szerencse, hogy léteznek olyan praktikák, amelyekkel a benti cicák is élvezhetik a kinti élményeket.

A lakásban tartott cicák is élvezhetik a kinti környezetet és friss levegőt, ha megfelelő eszközökkel és gondoskodással biztosítod számukra ezeket az élményeket. Ezekkel a tippekkel, trükkökkel segíthetsz abban, hogy cicád elégedett legyen, miközben továbbra is biztonságban tartod a lakásban:

Macskakert vagy terasz

Ha van egy kis teraszod vagy erkélyed, alakítsd át biztonságos macskakertté. Használj harapásbiztos speciális macskahálót, rácsot vagy plexi lapot a kerítés vagy a korlát körül, hogy megakadályozd a kijutást. Ezen a területen a macskád élvezheti a friss levegőt anélkül, hogy elcsatangolna vagy leesne.

macskaterasz

Macskaajtó

Egy macskaajtó lehetőséget teremt a cicádnak, hogy szabadon kijárjon erre a macskabiztos teraszra. Ez különösen kényelmes és praktikus, ha napközben nem vagytok otthon, és a fűtésszezonban is.

macskaajtó

Ablakágy és macskamászóka

Alakíts ki olyan helyeket a lakásban, ahol a macska szabadon megfigyelheti a kinti világot. A macskák szeretik magasból figyelni az eseményeket, ehhez elég akár egy kellemes ablakpárkány, de tehetsz az ablak mellé magas építésű macskamászókát is.

macskaágy

Növények és fűszerek

A macskák élvezik egyes növények és fűszerek illatát, ízét. Ültethetsz macskafüvet vagy időnként meglepheted macskamentával. A többi szobanövénnyel azonban légy körültekintő, egyes közkedvelt fajták mérgezők lehetnek, például a buzogányvirágok és a philodendron félék is.

+ 1 tipp: Kinti séták

Ha van lehetőséged, kísérd ki a cicát sétálni pórázon, hámban. Ez jó alkalom, hogy a valódi kinti környezetet is fedezze.

A kellemes környezet mellett fontos, hogy tölts minőségi időt a cicáddal. A közös móka vagy szunyókálás mellett ne feledd, macskád igazi ínyenc, imádja, ha változatossággal kényeztetik. A GOURMET macskaeledelek ezért az ínyenc falatok széles választékát kínálják, hogy válogatott finomsággal kényeztethesd kedvenced kifinomult ízlését minden nap.